پلاگین H-Compressor در این مقاله به معرفی کامل این پلاگین محصولی از شرکت ویو میپردازیم.
با کلیک روی دکمه <رفتن به فایل رسانه> مستقیما ویدیو این بخش را مشاهده بفرمایید.
مقدمه:
مشخصا میدانیم که کمپرسور یکی ازالزامیترین ابزارها در میکس و مسترینگ می باشند .
کمپرسور در موسیقی یک ابزار مهم و حیاتی است که در فرآیند تولید صدا و میکس و مسترینگ موسیقی نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
کمپرسورها ممکن است سختافزاری و یا حتی نرمافزاری باشند و امروزه به دلیل گران بودن کمپرسورهای سخت افزاری شرکتهای ساخت پلاگین به طراحی کمپرسورهای نرمافزاری روی آورده که این امر مورد استقبال بسیاری از کاربران قرار گرفته است.
کمپرسورهای میکس و مسترینگ به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
1- پلاگینهایی که نسخه نرمافزاری یک سختافزار معروف بودهاند. بدین معنا که از این کمپرسورها به طور سختافزاری در گذشته در استودیوهای معروف دنیا استفاده میشده است و اینک برای دستیابی سریعتر و راحتتر کاربران به این کمپرسورها شرکتهای معروف و مطرح اقدام به ساخت پلاگین در رابطه با این سختافزار معروف کردند همانند کمپرسورVCA65 که جزء معروفترین و پرکاربرد ترین کمپرسورهای سختافزاری دنیا به حساب می آید و همینک به صورت نرمافزاری نیز در اختیار کاربران قرار گرفته است و در مقالهای دیگر به بررسی آن پرداختهایم.
2- پلاگینهایی که منحصراً برای استفاده در نرمافزارها طراحی شدهاند همانند پلاگین H-compressor که یکی از معروفترین پلاگینهای طراحی شده توسط کمپانی wave است و میتوان از آن در تمام نرمافزارهای آهنگسازی و میکس و مسترینگ مانند کیوبیس , پروتولز , سونار و غیره استفاده کرد.
توضیح مختصر در رابطه با پلاگین H-Compressor:
اچ کمپرسور یکی از پرکاربردترین پلاگینهای میکس و مسترینگ طراحی شده توسط شرکت Wave میباشد و کاربرانی که از محصولات شرکت Wave استفاده میکنند قطعاً با این پلاگین آشنایی دارند.
یکی از مزیتهای این پلاگین این است که میتوان از آن درمیکس لاینهای مختلف صدایی مانند گیتار, درامز و حتی وکال(خواننده) استفاده کرد.
معرفی بخشهای مختلف این پلاگین:
در یک نگاه کلی اچ کمپرسور تمامی پارامترهای یک پلاگین کمپرسور استاندارد مانند ترشولد (Threshold)- اتک (Attack)- ریلیز (Relesae)-ریشیو(Ratio) را دارا میباشد اما در این مقاله میخواهیم به معرفی خصوصیات و قابلیتهای انحصاری این پلاگین بپردازیم.
Relesae:
نکته جالب و قابل توجه این کمپرسور در بخش ریلیز همانطر که در تصویر بالا میبینید این هست که ما میتوانیم زمان انتشار یا همان ریلیز تایم را در سه بخش تنظیم کنیم:
BPM:
که در واقع در این بخش میتوانیم تمپو یا سرعتی غیر از سرعت پروژه براش مشخص کنیم.
Host :
با انتخاب این بخش در واقع پلاگین فیکس میشه روی تمپوی پروژه.
MS:
که در واقع زمان رهاسازی را بر اساس میلی ثانیه انجام خواهد داد.
ناب آنالوگ (Knob Analog):
یکی از ویژگیهای جالب اچ کمپرسور داشتن ناب آنالوگ میباشد. که در واقع برای شبیه سازی ۴ مدل ترانسفورماتورهای خروجی آنالوگ که اساساً به شما رنگهای مختلف صدایی میدهد و هارمونیک طبیعی که به صدا اضافه میکند ساخته شده است. که البته اگر خواستید در میکس و مسترینگ موزیک خود صدایی تمیز و بدون تغییر داشته باشید میتوانید آن را روی آف بگذارید.
ناب پانچ (Knob Punch) :
ناب پانچ که ارتباط مستقیم با ناب اتک دارد و زمانی که سیگنال از ترشولد ما عبور میکند اتک وارد کار میشود و در ورود سیگنال به کمپرسور تاخیر ایجاد میکند که این تاخیر به نسبت عددی که ما روی اتک انتخاب میکنیم متفاوت میباشد. در واقع کاربرد پانچ در این پلاگین همانند پیردیلی در افکت ریورب میباشد یعنی تاخیر ایجاد کردن در ورود سیگنال به اتک.
ناب میکس (Knob Mix) یا Output:
در واقع میتوانیم میزان سیگنال خشک را با سیگنال کمپرس شده ترکیب کنیم.
لیمیتر (Limiter):
یکی از مزایای استفاده از این کمپرسور فعال کردن گزینه لیمیتر میباشد و در واقع با فعال کردن آن میتوانیم از این کمپرسور مستقیماً به عنوان یک لیمیتر کاملاً حرفهای استفاده کنیم و نیاز به استفاده از لیمیتر جداگانه نمیباشد.
و در نهایت ویومتراین پلاگین حرفهای حالت کلی را به ما نشان میدهد:
In:
میزان سیگنال ورودی به کمپرسور
GR:.
میزان سیگنال کمپرس شده
Out:
میزان سیگنال خروجی از کمپرسور
درنهایت:
از بخش دانلودها آموزش پلاگینهای بیشتری را در رابطه با میکس و مسترینگ مشاهده بفرمایید.
میتوانید تجربه استفاده از این پلاگین را در قسمت نظرات بنویسید .
.