آموزش میکس و مسترینگ
پیشنهاد میکنم برای درک بهتر از آموزش پلاگین میکس و مسترینگ Bettermaker bus Compressor حتما با ویدیو آموزشی پیش بروید. در ویدیو مقایسه قسمت های مختلف پلاگین صورت گرفته که درک کارکرد قسمت های مختلف را آسان تر میکند.
پلاگین میکس و مسترینگ Bettermaker bus Compressor یکی از جدیدترین پلاگین های کمپانی plugin Alliance در سال ۲۰۲۳ میباشد.امروز میخوام شما رو راهمایی کنم که چطور از این پلاگین بتونید به بهترین شکل استفاده کنید و بهتون بگم که هر ناب اون چه کاربردی برای موزیک شما خواهد داشت .
مقدمه ای بر پلاگین میکس و مسترینگ Bettermaker bus Compressor :
پلاگین میکس و مسترینگ Bettermaker bus Compressor بر اساس باس کمپرسور سخت افزاری VCA ساخته شده که میتونید از اون برای کنترل بیشتر داینامیک استفاده کنید. شما از این پلاگین نه تنها میتونید برای کنترل لاینهای بیس مثل کیک استفاده کنید بلکه میتونید برای کنترل بیشتر روی صدای وکالتون هم ازش بهره ببرید . استفاده از این پلاگین بهتون کمک میکنه در کنار کنترل داینامیک حس گرمای استفاده از کمپرسورهای سخت
افزاری رو تجربه کنید.
خود سایت پلاگین آلینس این امکان رو به کاربراش میده تا بتونن به مدت یک ماه به صورت کاملا رایگان از این پلاگین استفاده کنن اما بعد از اون اگه تصمیم بگیرید که میکساتون رو با این پلاگین ادامه بدین باید شما باید برای این پلاگین مبلغ ۲۳۰ دلار ناقابل پرداخت کنید . البته نگرانی برای ماها توی ایران نداره چون تو ایران کلااااا کرک استفاده میکنیم .
همون طور که میدونید باس کمپرسورای سخت افزاری بین مهندسان صدا بسیار پر طرف و محبوبه . چونکه از یک مسیر سیگنال آنولوگ 100% استفاده میکنن که البته به صورت دیجیتالی کنترل میشه.و همین دیجیتالی بودن کنترلر این امکان رو به میکس من میده تا بتونه پریست های خودش رو طبق شرایط و میل خودش ذخیره کنه و ازشون استفاده کنه .
نکته اصلی همینجاست که این پلاگین ساخته شده از روی نسخه سخت افزاری خودشه با همون کیفیت آنالوگی که سخت افزار این کمپرسور ارائه میده ، و حتی نسخه نرم افزاری این پلاگین یه سری امکانات بیشتر رو هم به کاربر میده که در حین آموزش به اونها اشاره
خواهم کرد .
خوب برسیم به کار کردن با این پلاگین فوق العاده :
1- Threshold :
خیلی ساده بخوام توضیح بدم تریشولد یا آستانه مشخص میکنه که چه میزان از سیگنال ورودی کمپرس بشه.
2- Ratio :
که در واقع نسبت کمپرس شدن صدای گذر کرده از Threshold یا همون آستانه رو مشخص میکنه .پیشنهاد میشه اگه میخوایید از این کمپرسور روی صدای وکال یا گروه کر استفاده کنید Ratio یا نسبت رو روی خیلی نرم یا 1.5 قرار بدید و اگه میخوایید پیک یک سیگنال مثل کیک یا اسنر رو کنترل کنید میتونید Ratio رو افزایش بدید .
3- Attack :
که بر اساس میلی ثانیه عمل میکنه زمان کمپرس شدن سیگنال گذر کرده از Threshold رو مشخص میکنه . هر چقدر اتک کوتاه تری داشته باشیم کمپرس با سرعت بیشتری اتفاق میفته و هرچقدر اتک به 60 نزدیکتر بشه زمان کمپرس شدن به تعویق میفته .مثلا زمانی که یک صدای سریع مثل اسنر یا کیک داریم باید زمان اتک رو هم کمتر بزاریم.
4- Release :
ناب ریلیز هم که بر اساس میلی ثانیه عمل میکنه، وظیفه رها سازی سیگنال رو بر عهده داره ،درواقع مشخص میکنه زمانی که سیگنال به زیر سطح آستانه میرسه چه موقع از کمپرس خارج بشه.رها سازی سریع که به معنی ریلیز با عدد کم هست بهترین حالت برای صداهایی مثل کیک و اسنر هست.ریلیز های طولانی تر ، درواقع رها سازی های طولانی تر معمولا برای صداهایی مثل صدای وکال بهتر عمل میکنه.توی این حالت فرم گسترده تری از فشرده سازی رو اعمال میکنیم.
اینجا هم یک حالت انتشار خودکار رو هم داریم که به کمپرسور اجازه میده زمان انتشار رو بر اساس محتوای موسیقی ورودی به طور خودکار تنظیم کنه.
گاهی این ویژگی عالی عمل میکنه . در واقع میتونید در حین کمپرس کردن حالت خودکار رو فعال کنید و بعد از اون ریلیز رو به طور دستی انجام بدین و هر دو حالت رو مقایسه کنید و ببینید کدوم حالت به ذهنیت و خواسته شما توی موزیک نزدیکتره.
خوب اینجا جا داره تا یکی از تفاوتهای این پلاگین نسبت به نسخه سخت افزاریش رو بهتون بگم . شما به طور عادی میتونید تمام ناب هارو به هر اندازه که میخوایید بچرخونید و تنظیمات خودتون رو انجام بدین. در صورتی که بخوایین میتونید حالت ناب هارو به نسخه سخت افزاری تغییر بدین . میتونید روی B که سمت چپ و بالای پلاگین هست کلیک کنید و گزینه Step رو انتخاب کنید .
حالا میتونید ببینید که انتخاب های هر بخش از ناب های Threshold , Ratio , Attack و غیره محدود میشن به تنظیمات سخت افزاری این پلاگین.مثلا همون طور که میبینید ناب Ratio فقط سه گزینه داره یا Release تنها پنج انتخاب رو به شما میده .
5- Mix :
ناب میکس که درواقع کنترل میزان سیگنال کمپرس شده با سیگنال خام و بدون کمپرس رو بهتون میده.به عنوان مثال اگه شما این ناب رو روی 100% بزارید دارید کاملا از صدای کمپرس شده استفاده میکنید.اما ناب میکس یه امکان دیگه هم به شما میده و اون کمپرس موازیه .که معمولا توی میکس صدای درامز خیلی رایج هست.
.
بدین صورت که معمولا کمپرس نسبتا شدیدی روی سیگنال ورودی قرار میدن بعد از اون میکس رو روی حالت متوسط میزارن تا صدای کمپرس شده با صدای خام و بدون کمپرس ترکیب بشه.پیشنهاد میدم این حالت هارو توی میکساتون تست کنید تا ببینید توی چه حالتی کاراکتر صدایی بهتری دارید .
.
حتی گاهی پلاگین رو کلا غیر فعال کنید تا بتونید تغییرات صدایی رو قبل و بعد استفاده از پلاگین تشخیص بدین . این کار بهتون کمک میکنه که گوشتون دیرتر توی میکس ها خسته بشه و همچنین قدرت تشخیصتون رو بیشتر میکنه.
6- Gain :
خیلی طبیعیه که گاهی موقع کمپرس شدن ممکنه مقداری از گین صداتون رو از دست بدین و خیلی راحت توی پلاگین میکس و مسترینگ Bettermaker bus Compressor با چرخوندن ناب گین میتونید اون رو جبران کنید.
7- Sidechain :
ناب ساید چین در پلاگین میکس و مسترینگ Bettermaker bus Compressor به شما این امکان رو میده تا سیگنالی رو که از مدار عبور میکنه رو فیلتر کنید. این فیلتر به شما کمک میکنه تا کنترل بیشتری روی کمپرستون داشته باشید .به عنوان مثال اگه شما ناب ساید چین رو روی 500 بزارید این بدین معنیه که فرکانسهای پایین تر از 500 هرتز کمپرس نمیشن حتی اگه داینامیک اونها از سطح آستانه بالاتر بره.
.
خوب حالا فرض کنید عدد ناب رو روی 2 هزار قرار بدین . الان این کمپرسور عملا شبیه یک De-Esser عمل میکنه.با کلیک روی اسپیکری که اینجا کشیده میتونید فرکانسهای کمپرس شده رو بشنوید و در نهایت سویچ Boost که فرکانسهای مید سیگنال شما رو تقویت میکنه.اگه میخوایید یک External Sidechain یا ساید چین خروجی داشته باشید میتونید روی گزینه Ext.SC کلیک کنید زمانی که تغییر رنگ داد میتونید مرحله شرطی سازی رو انجام بدین .
.
مثلا تصور کنید کمپرسور رو روی لاین بیس قرار دادین اما فقط میخوایین زمانی کمپرسور فعال باشه که کیک سیگنال داره.این یکی از پر کاربرد ترین حالت های ساید چین خروجی مخصوصا در موزیک های الکترونیک هست.
8- VCA THD :
در این بخش پلاگین میکس و مسترینگ Bettermaker bus Compressor شما میتونید به صداتون هارمونیک دیستروشن اضاف کنید. که بر اساس نسخه سخت افزاری این پلاگین ساخته شده.
بسیاری از پلاگین های Alliance که بر اساس نسخه سخت افزاری ساخته شدند این بخش THD رو دارن که بسته به نوع سخت افزاری که دارن صداهای مختلفی دریافت میکنید.
از یک اشباع ظریف گرفته تا یک اشباع سنگین و مخدوش. و گزینه میکس که میتونید درش میزان صدای اشباع شده و اشباع نشده رو ترکیب کرد و در نهایت میتونید حالت Detector رو روی دو حالت Peak و RMS انتخاب کنید.
اگر نمیدونید دیتکتور چی هست پیشنهاد میکنم ویدیو مربوط به این بخش رو توی سایت انزو حکمت حتما ببینید.حالت Peak برای کنترل دقیق داینامیک رنج و صداهایی که حمله بیشتری دارن مثل درامز استفاده میشه و RMS که فشرده سازی نرم تری رو برامون فراهم میکنه برای زمانهایی که میخواییم از کمپرسور برای صداهایی مثل پد استفاده کنیم.
ابزارهای جانبی پلاگین میکس و مسترینگ Bettermaker bus Compressor
از این بالا هم میتونید پری ست های آماده این پلاگین رو در اختیار داشته باشیدو همچنین میتونید Undo و Redo انجام بدین. و همچنین میتونید برای مقایسه بهتر برگه های متفاوتی از پلاگین رو همزمان داشته باشید . مثلا میتونید روی هر برگه تنظیمات متفاوتی از پلاگین رو داشته باشید و بعد از اون به راحتی روی صداتون تغییرات رو بتونید بشنوید تا در نهایت تصمیم بهتری بگیرید
و همچنین میتونید تنظیمات پلاگینتون رو Copy و Paste کنید.
و در آخر سوییچ Reset که تمام تنظیمات رو به حالت اول برمیگردونه.
و درآخر اگه از این پلاگین استفاده کردین توی بخش نظرات همین صفحه نظر خودتون رو بنویسید.همچنین اگه آموزش پلاگین خواصی رو در نظر دارید اسم اون رو برای ما بنویسید و ما ویدیو مربوط به اون بخش رو براتون آماده میکنیم.