جلسه اول – تاریخچه کاخن – جعبه جادویی

درباره پخش ویدیو جلسه اول آموزش کاخن.

سلام و درود خدمت تمام دوستان عزیز با اولین جلسه از سری آموزشهای کاخن در خدمتتون هستیم . اگه ویدیو رو تماشا کنید کامل دستتون میاد که در مورد چی داریم صحبت میکنیم اما برای دوستانی که شاید الان شرایط تماشای فایل تصویری رو ندارن یا میخوان مختصری از این جلسه رو بدونن باید عرض کنم که در این جلسه میخواییم بپردازیم به تاریخچه کاخن و یه سری تمرینات پایه .

امروز جلسه اول هست و قطعا هر سازی رو که شما میخواید شروع کنید باید بدونید که اون ساز از کجا اومده ، چه پیشینه ای داشته و … تا بتونید بهتر و بیشتر با روج اون ساز ارتباط برقرار کنید.

علاوه بر اون یه سری اتودهای پایه رو هم در این جلسه آموزش میدیم تا بتونید از همین جلسه اول تمریناتتون رو شروع کنید و محکم پیش برید .

کاخن رو چی صدا بزنیم ؟

قبل از بیان تاریخچه کاخن باید اسم این ساز رو مورد بررسی قرار بدیم . متاسفانه کاخن یکی از سازهایی هست که این روزا هر کسی به یه اسم خاص اون رو صدا میزنه . این ساز کاخِن هست که گاهی بعضی از نوازنده ها و اساتید این ساز رو کاخُن هم صدا میکنن . حتی اگه بخواییم بررسی بیشتری داشته باشیم توی یه سری کشور ها مثل انگلیس این ساز رو کاهان(Cajon)  صدا میکنن که برای خودم شخصا خیلی جالب بود .

 چیزی که میخوام بگم اینه که به نظر من خیلی اهمیتی نداره که بهش چی میگین ، شما ببینید هر چی که دوست دارید و هر جوری که دوست دارید صداش بزنید .چیزی که مهمه اینه که بتونید تکنیک های این ساز زیبا رو یاد بگیرید ، توی نوازندگی با اون حرفه ای بشید و از نوازندگی اون بتونید لذت ببرید ، چه وقتی که با گروه ساز میزنید چه وقتی که تنها هستید. اما چیزی که ما توی این سلسله جلسات بهش میگیم همون کاخِن هست .

کاخِن از کجا اومده ؟

تاریخچه کاخن از اسپانیا میاد و اصالاتا این ساز اسپانیایی هست ، اما از روز اول بدین صورت نبوده . خیلی تغییرات داشته تا به این صورت امروزی که ما میبینیم برسه . وقتی تاریخچه کاخن رو مطالعه میکنید میبینید که چهره های متفاوت تری هم در گذشته داشته این ساز زیبا .

درواقع از زمانی که سیاه پوستان آفریقایی و آمریکایی جنوبی روی صندوق هایی چوبی یا جعبه های میوه مینشستند و ضربه های ریتمیک به اون وارد میکردند.در تاریخچه کاخن از اون نمونه ها میشه به عنوان اولین کاخن ها نام برد .

کاخن یک سار کوبه ای به حساب میاد و درواقع جز معدود سازهای کوبه ای هست که پوستی نیست و تماما از چوب ساخته شده . لایه جلویی از چوب نازکتری ساخته شده که پشت اون (از داخل ) چند ردیف فنر کشیده شده تا یک ارتعاش صدایی زیبا بوجود بیاره .

بسیاری از ریتم های این ساز برگرفته از مادر سازهای کوبه ای یعنی درامز هست .

این یک تاریخچه کلی از ساز کاخن بود .

ناحیه های مختلف کاخن

در وحله اول کاخن از سه ناحیه اصلی تشکیل شده که بعد ها به نواحی گسترده تری هم تقسیم میشه .

1/3 ابتدایی – 1/3 میانی و 1/3 انتهایی . در مورد 1/3 انتهایی که فعلا کاری باهاش ناریم چون تنها برای استفاده از یه سری تکنیکهای پیشرفته ازش استفاده میشه که بعد ها در کلاس های آنلاین اشاره خواهیم کرد . 1/3 ابتدایی و 1/3 میانی نواحی هستند که ما در این قسمت ها مورد استفاده قرار میدیم .

برای توضیحات بیشتر میتونید از دقیقه 7:29 ویدیو تماشا کنید.

نحوه نشستن صحیح

پیشنهاد میکنم از دقیقه 4:25 رو در ویدیو تماشا کنید ه به همین بحث اختصاص داره.

 

صفحات مرتبط

خرید ترانه و ملودی

آهنگتو خودت بساز

کتاب تئوری موسیقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *