پلاگین کمپرسور Fet76

پلاگین کمپرسور Fet76 یکی از قدرتمندترین کمپرسورهای حال حاضر دنیا

با کلیک روی دکمه < برو به فایل رسانه > مستقیما ویدیو این بخش را مشاهده بفرمایید.

مقدمه‌ای بر کمپرسورها:

همانطور که می‌دانیم کمپرسورها امروزه در میکس و مسترینگ نقش مهم و اصولی ایفا می‌کنند و یکی از اصولی‌ترین و پایه‌ای‌ترین ابزارهای میکس و مسترینگ کمپرسورها می‌باشند.

به طور کلی کمپرسورها به دو دسته سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تقسیم می‌شوند. در گذشته تمامی استودیوها از کمپرسورهای سخت‌افزاری استفاده می‌کردند  همانند همین کمپرسور Fet76 که در مورد آن صحبت خواهیم کرد  و همچنین کمپرسور VCA65 یکی دیگر از قدرتمندترین کمپرسورهای سخت‌افزاری دنیا بوده که به شکل نرم‌افزاری و پلاگین ساخته شده و در مقاله‌ای دیگر به آن پرداخته‌ایم .

بخش‌های مختلف و استاندارد که تمام پلاگین کمپرسورها دارا می‌باشند:

تمامی پلاگین کمپرسورهای استاندارد دنیا دارای بخش‌های مشترکی از جمله Threshold (آستانه) , Ratio (نسبت) , Attack (زمان واکنش) , Release (زمان رهاسازی) , Makeup Gain (افزایش سطح خروجی) , Knee (زانو) و گاها Hold می‌باشند اما پلاگین کمپرسور Fet76 به شما امکانات بسیار فراتر و پیشرفته‌تر می‌دهد تا بتوانید صدای خود را هر آن‌گونه که می‌خواهید تنظیم کنید و داینامیک موزیک خود را به دلخواه تغییر دهید.

اگر در رابطه با این گزینه‌ها اطلاعاتی ندارید به شما توضیحات کوتاهی در رابطه با هر کدام خواهم داد.

قبل از شروع می‌خواهم به شما بگویم برای درک بهتر هر کدام از این بخش‌ها که در زیر برای شما توضیح می‌دهم بهتر است  نرم‌افزار مرجع خود(مثلا کیوبیس یا …) را باز کنید و پس از خواندن هر بخش آن را به صورت عملی در نرم‌افزار خود روی یک لاین تست انجام دهید تا عملکرد آن را بهتر مشاهده کنید و تغییرات انجام شده را بتوانید بشنوید.

  1. Threshold (آستانه): آستانه یک مقدار حداقل صداست که وقتی سیگنال ورودی از آن عبور می‌کند، فشرده‌سازی شروع می‌شود. هر صدایی که بیشتر از این مقدار آستانه باشد، تحت عملکرد کمپرسور قرار می‌گیرد.
  1. Ratio (نسبت): نسبت نشان‌دهنده میزان فشرده‌سازی است. به عبارت دیگر، اگر یک نسبت 4:1 تنظیم شود، هر 4 دسی‌بل افزایشی در ورودی به 1 دسی‌بل افزایشی در خروجی تبدیل می‌شود.
  1. Attack (زمان واکنش): زمانی که صدا فراتر از آستانه می‌رود، زمانی که کمپرسور فشرده‌سازی را شروع می‌کند را مشخص می‌کند. زمان حمله کمتر به معنای واکنش سریع‌تر کمپرسور به تغییرات دینامیک صدا است.
  1. Release (زمان رهاسازی): زمانی که صدا به زیر آستانه می‌رود، زمانی که کمپرسور فشرده‌سازی را متوقف می‌کند را مشخص می‌کند. زمان آزادی معمولاً بیانگر واکنش کمپرسور به تغییرات دینامیک منفی صدا (مثل کاهش صدا) است.
  1. Makeup Gain (افزایش سطح خروجی): پس از اعمال فشرده‌سازی، ممکن است سطح خروجی صدا کاهش یابد. Makeup gain به عنوان یک پارامتر جهت افزایش سطح خروجی برای جبران این کاهش می‌آید.
  1. Knee (زانو): زانو یک پارامتر است که نشان‌دهنده نحوه شروع فشرده‌سازی به صورت نرم و یا سخت است. زانو نرم به معنای شروع آرام فشرده‌سازی و زانو سخت به معنای شروع سریع‌تر فشرده‌سازی است.

پلاگین کمپرسور Fet76

خوب فکر می‌کنم بهتر باشه به ادامه توضیحات خودمون در این مقاله به پلاگین کمپرسور Fet76 برگردیم:

کمپرسور اصلی 1176 که توسط BillPutnam کبیر ساخته و طراحی شد الان به لطف فناوری شرکت ARTURIA  به شکل نرم‌افزاری درآمده و می‌توانید به راحتی از آن لذت ببرید.

 کمپرسور سخت‌افزاری اصلی که از اواخر دهه ۶۰ تولید شد جز جدا نشدنی همه استودیوهای بزرگ بوده تا جایی که از این کمپرسور در میکس شاهکارهایی مثل مایکل جکسون و خیلی از بزرگان دیگه اون زمان استفاده می‌شده.

والان با Fet76 می‌توانید یکی از این کمپرسورهای کلاسیک رو در هر تعداد کانالی که بخواهید داشته باشید.

شرکت تولید کننده در یک اعلامیه گفته بود ما فقط یک پلاگین کمپرسور تولید نکردیم ما یک کمپرسور واقعاً مدرن با ویژگی‌های به روز با همان صدای افسانه‌ای ۱۱۷۶ ساختیم که البته منظور از افسانه‌ای همون مدل سخت‌افزاری می‌باشد.

با تمام تعریف و تمجیدهایی که از این پلاگین می‌شود باید بگوییم که قیمت اصلی این پلاگین  حدود ۹۰ یورو می‌باشد که البته کسانی مثل R2R آنها را کرک کرده و به خصوص درکشورهایی مثل ایران پلاگین‌های کرک شده استفاده‌های زیادی دارند.

یکی دیگر از نکات بسیار قابل تأمل در این کمپرسور قابل استفاده بودن آن در لاین‌ها و صداهای متفاوت از جمله سازهای کوبه‌ای  مانند کنگا, جیمبی , کاخن و حتی درامز و سازهای ملودیک همانند گیتار, پیانو و حتی استفاده در لاین خواننده می‌باشد.

تنها کافیست که نسبت به سیگنال ورودی این پوت و اوت پوت و اتک و ریلیز را تنظیم کرده و حتی تنظیمات کنترل پنل پیشرفته را  به نسبت داینامیک لاین مورد نظر خود تغییر دهید.

یه سر به خود پلاگین بزنیم و ببینیم چه جوری کار می‌کنه:

در وهله اول مثل هر کمپرسوری دارای یک Input و یک ناب Output و Attack وRelease و Ratio می‌باشد.

نکته جالب در رابطه با Ratio این کمپرسور این است که می‌توان تا حد یک لیمیتر حرفه‌ای آن را پیش برد. نکته جالب دیگر این است که می‌توان Input و Output را به هم لینک کرد تا  بتوان مرحله‌بندی دقیق افزایش رو حفظ کنید.

اما آن چیزی که این پلاگین را تبدیل به یک پلاگین دوست داشتنی و خاص می‌کند کنترل پنل سایچین (Advance Control Panel Sidechaine) بسیار پیشرفته این پلاگین می‌باشد که توضیحات دقیق و کامل آن را می‌توانید در ویدیوی زیر مشاهده بفرمایید.

نکته پیشنهادی:

پیشنهاد می‌کنم که حتماً این پلاگین را دانلود بر روی نرم‌افزار مورد نظر خود نصب کنید  و نکاتی که در این مقاله فرا می‌گیرید را به صورت عملی انجام دهید  تا تغییرات صورت گرفته در لاین‌های صوتی را به صورت پیشرفته بشنوید و بتوانید در میکس خود تصمیمات بهتری بگیرید. همچنین پیشنهاد می‌شود که در مراحل نصب از نسخه VST3 این پلاگین فوق العاده حرفه‌ای استفاده کنید.

در نهایت توجه داشته باشید  همانطور که استفاده از کمپرسورها در میکس و مسترینگ الزامی و ضروری می‌باشد استفاده زیاد از آنها باعث از بین رفتن داینامیک موزیک شما و اصطلاحا باعث خفه شدن آن می‌شود.

می‌توان حتی برای بهینه‌تر استفاده کردن از کمپرسورها در زمان میکس و مسترینگ هر پروژه

از حالتSidechain آنها نیز استفاده شود در این حالت می‌توان حتی از یک کمپرسور در دو سه یا تمام لاین‌ها استفاده کرد و دیگر نیازی به باز کردن کمپرسور برای هر لاین به صورت جداگانه نمی‌باشد.

درنهایت:

از بخش دانلودها آموزش پلاگین‌های بیشتری را در رابطه با میکس و مسترینگ مشاهده بفرمایید.

میتوانید تجربه استفاده از این پلاگین را در قسمت نظرات بنویسید .

 .

 

صفحات مرتبط

خرید ترانه و ملودی

سفارش تنظیم و میکس

آثار تولید شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *