آموزش بونگاس جلسه هشتم - ( آموزش اسلپ بونگاس )
نکته مهم 1 : برای درک و استفاده بهتر از (جلسه هشتم- آموزش اسلپ بونگاس ) حتما ویدیو این جلسه رو تماشا کنید و تنها به خواندن این مقاله بسنده نکنید. همچنین ویدیو شامل تمرین های تصویری میباشد که الزاما باید آن را تماشا کنید .
نکته مهم 2 : بعد از دیدن این جلسه آموزشی (جلسه هشتم بونگاس ) به جلسه نهم از آموزش ساز بونگاس بروید.
سلام و درود بر شما دوستان عزیزم. وقت تون به خیر آرمین ضرابی هستم. نوازنده و مدرس ساز درامز، سازهای پرکاشن و ساز کالیمبا با هشتمین جلسه از آموزش ساز بونگاس در خدمت شما هستم.
این جلسه میخواهم تکنیک بسیار بسیار مهمی را به شما عزیزان آموزش بدم، به اسم آموزش اسلپ بونگاس یا اصطلاحاً خفه کردن پوست.
ببینید دوستان، خیلی سریع سراغ اصل مطلب می ریم روی ساز کونگا که خدمت شما گفتم. یک ساز بلندتری است نسبت به بینگو بانگو یا بونگاس. خمرهای شکل همچین حالتی داره یعنی قسمت بالا که صفحهاش است و کنارههایش حالت نیم دایره تا پایین میاد. اون ساز و بهش می گن کونگا. حالا اصطلاحاً بعضی از دوستان تومبا هم صدایش میکنند.
برای مشاهده روش های مختلف اسلپ، زمان 00:51 ثانیه ویدئو را ملاحظه کنید.
اسلپ ها توی ساز کونگا معمولاً به چند روش هست. حالا با یک دست میگیرند، با دست دیگه میزنند یعنی یک دست از قسمت کناره شست و در وسط ساز بونگاس قرار دارد و با بند انگشت سه دیگر ساز را خفه می کنند.
روش دیگر یا با خود دست خفه می کنند. حالا کاری به اون نداریم.
اما در طبل بونگاس، چون سطح مقطع کوچک تر از طبلهای کونگا یا تومبا است و در حقیقت، قطر این دایره کوچک تره. اگر ما همۀ کف دست را بیاوریم داخل طبل بونگاس، دیگر عملاً صدای جذابی از آب در نمی آید، باید مقداری ظرافت به خرج بدهیم.
برای یادگیری صحیح نحوه قرار دادن انگشتان روی ساز بونگاس، زمان 1:15 دقیقه ویدئو را نگاه کنید.
در آموزش اسلپ بونگاس، توصیه میکنم از قسمت تقریباً کنارۀ یا لبه ابتدای انگشت شستتان در نظر بگیرید تا انتهای انگشت شست که به مچ وصل میشود با طبل در تماس باشد. تقریباً در وسط طبل دست را در نظر بگیرید. روی پوست طبل بونگاس قرار بدهید. بقیه انگشتها را هم بالا بگیرید یا خم نکنید یعنی با طبل در تماس نباشند.
دست کامل به پوست طبل نچسبد. بیشتر از انتهای بند دوم انگشت شست به بعد با پوست طبل در تماس است. زمانی که دست رو گذاشتی روی پوست طبل، یه کوچولو فشار بیار، خیلی زیاد فشار نیار.
با بند اول انگشت سه یا انگشت سه و دو باهم، دیگه بستگی به شما دارد که چطور بتونید صدای اسلپ رو تولید کنید؛ ولی خودم از یک انگشت استفاده میکنم. صدای ظریف تر و زیباتری به شما می دهد.
برای مشاهده آموزش اسلپ بونگاس و یادگیری اصولی این تکنیک، زمان 2:22 ویدئو را ملاجظه کنید.
پس دست چپ همان طور که گفتم، وسط طبل میآید روی پوست طبل. نمیخواهد انگشتان را بالا بگیرد؛ یعنی انگشتان را صاف کنید، رو به بالا بگیرید. انگشتها را خم نکنید نمیخواهند بچسبند.-. یکم سر انگشتان با پوست طبل فاصله داره. پس دست چپ وسط طبل میاد و با بند اول انگشت سه ضربه شو می زنید. حالا چه روی بینگو چه روی بانگو باشه.
نکته: پس برای بانگو می شود یه کم دستتون رو بیارید پایین تر، حتی صدای اسلپ هم بهتر میشود.
ولی روی بینگو همین وسط را در نظر بگیرید. کافیه، پس تمام کف دست رو نیارید. صدای اسلپ صدای جالبی نمی شه. خب، ادامه میدهیم.
من میخواهم یک ریتم برای آموزش اسلپ بونگاس را برای شما مثال بزنم؛ اما آموزش ریتم رو. جلسه بعد میگذارم که شما عزیزان، اول باید این تکنیک آموزش اسلپ بونگاس را خیلی خوب و زیبا بتوانید روی بونگاس پیادهسازی کنید تا بعد توی ریتم از آن استفاده کنید.
ریتمی که میخواهم جلسۀ دیگر آموزش بدم، این است؛ اما آموزشش را جلسۀ آینده می ذاریم. فقط میخواهم الان مثال بزنم که اسلپ را یاد بگیرید و ببینید چقدر رنگ صدای متفاوتی توی ساز زدنتان ایجاد می شود.- بریم آمادهاید.
برای دیدن و لذت بردن از اجرای این تکنیک زیبا، زمان 3:32 دقیقه ویدئو را مشاهده کنید.
امیدوارم آموزش اسلپ بونگاس برای شما دوستان عزیز مفید بوده باشد.
تا جلسۀ بعد از شما عزیزان خداحافظی می کنم. موفق و موید باشید.