جلسه دوم : نت های هنگ درام
نکته مهم : برای درک و استفاده بهتر از جلسه دوم ، نت های هنگ درام حتما ویدیو این جلسه رو تماشا کنید و تنها به خواندن این مقاله بسنده نکنید. همچنین ویدیو شامل تمرین های تصویری میباشد که الزاما باید آن را تماشا کنید .
نکته مهم : بعد از دیدن این جلسه آموزشی (جلسه دوم ، نت های هنگ درام) به جلسه سوم ، از آموزش ساز هنگ درام بروید.
سلام و درود بر شما دوستان عزیزم آرمین ضرابی هستم، نوازنده و مدرس نُت های هنگ درام، سازهای پرکاشن، درامز و کالیمبا با دومین جلسه از آموزش های ساز و نُتهای هنگ درام در خدمتتون هستم.
در این جلسه فرا میگیرید، که در حقیقت هر کدوم از این نُتهای هنگ درام رو به چه شکلی بنوازید، با کدوم قسمت از دستتون و انگشتاتون اینها رو در حقیقت به صدا در بیارید و استفاده کنید و یک سری مقدمات و اصول اولیه.
خوب قبل از هر چیز بیایم با هم دیگه، نُتهای هنگ درام رو مرور کنیم، نُتهایی که در جلسه اول بهتون گفتم، روی هنگ درام، روی اون شکل کشیده بودم، یک دایره بود هنگ درام بود.
ببینید نُتها، اول که قرار گیری هنگ درام به این شکله، یعنی موقعی که شما میشینید این لوگوی ساز باید مقابل و روبروی شما باشه.
(جلسه دوم ، نت های هنگ درام)
حالا اگر سازتون لوگش جای دیگه ای بود، یا لوگو نداشت، اینجوری در نظر بگیرید که نُتهای هنگ درام، از بزرگ به کوچیک باید حرکت کنند. (یعنی نُتهای هنگ درام)
بزرگترین نُتهاتون اینجا و هر چی میره بالاتر نُتها کوچیکتر میشه. این استاندارد برای هنگ درام نه نُت هست و این وسط هم که دینگ قرار میگیره.
حالا بعضی از هنگ درام ها، دینگشون به جایی اینکه اینجوری باشه، اینجوریه. این مسئله خیلی مهم نیست. خوب به نُتهای هنگ درام بپردازیم.
نُت وسط نُتهای هنگ درام، که نُت ِ ر بود. دو تا نُت پایینی، این نُت، نُت لا هست. این نُت سی بِمُل هست. دو، رِ، می، فا، سُل، لا مجدداً پس ما دو تا لا داریم توی نت های هنگ درام، دو تا هم رِ داریم، که مجموعاً میشه در حقیقت با هفت تا نُت دیگر میشه نه نُت.
خوب طرز نواختن: دینگ رو با شصت باید بنوازید (ارجاع بشه به دقیقه 1:56ویدیو) خوب خیلی از دوستان با انگشت اشاره میزنن اکثر نُت ها رو، ما کاری به روش بقیه عزیزان نداریم.
هر روش و هر متدی محترم هست و ما اینجا با متد و روش خودمون آموزش میدیم. دینگ رو با انگشت شصت میزنید با این قسمت استخوانی انگشت شصت، ببینید باید این حرکت رو انقدر انجام بدید که انگشت شصتتون رها بشه.
(جلسه دوم ، نت های هنگ درام)
یعنی حرکت این نیست. دوستان ببینید. تکون دادن انگشت نیست یا این نیست که شصت رو محکم بگیرید مچ و فقط بگردونید. باید انگشت شصت رها بشه به این شکل، آنقدر تمرین میکنید که رها بشه. انگشت های دیگه رو تا حدودی جمع میکنید، مشت نمیکنید.
حالت نیمه باز و با این قسمت توی این شیب در حقیقت این برآمدگیه یا اصطلاحاً این قلمبه ماننده ضربه میزنید.(ارجاع به دقیقه 2:46 ویدیو) و بعد از ضربه اجازه میدید که دستتون جدا بشه یکم، که طنین ساز، بمونه.( ارجاع به دقیقه 2:58 ویدیو).
(جلسه دوم ، نت های هنگ درام)
خوب این شد از صدای دینگ ما، این قسمت رو هم استفاده میکنیم و این قسمت پلیت ساز حالا با T و K نشون میدن ما فعلاً کاری نداریم.
شما با این مرکز فعلاً کار دارید که این صدای بم یا صدای باس شما هست. ( ارجاع به دقیقه 3:08 ویدیو).
میریم سراغ نُتهای پایین، مجدداً با انگشت شصت میزنیم، ببینید شما دوستان عزیزم توی این فرورفتگیها یا این گودی ها نباید ضربه بزنید.
(جلسه دوم ، نت های هنگ درام)
اینها در حقیقت برای ضربه زدن نیست، هنگ درام، خوب، چکش میخوره. به وسیله چکش کوک میشه. خیلی از اینها جای چکش، جای ضربات چکش هستن.
جایی که شما باید ضربه بزنید از اینTone Field در نظر بگیرید یک سوم بالایی، پس گفتیم اسم این دینگه این ناحیه و اسم این نُتهای دور تا دورTone Field هست.
شما باید یک سوم بالا رو ضربه بزنید. بالای این در حقیقت گودی ها یا فرو رفتگیها حالا برای نُت لا پایین میای در حقیقت با همون انگشت شصت قسمت بالایی سمت راست ضربه میزنید. ( ارجاع به دقیقه 3:57 ویدیو).
و اینم با شصت سمت چپ نُت سی بِمُل ( ارجاع به دقیقه 4:06 ویدیو).حالا نُتهای بعدی این سه تا نُت و این سه تا نُت رو با بند اول انگشت سه میزنید.
انگشت حلقه یا انگشتر، میشه انگشت سوم شما ،یک، دو، سه ،چهار، شصت معمولا شمارش نمیشه توی سازهای کوبه ای، ولی خوب حالا این انگشت سه رو ما در نظر میگیریم، برای ضربه های Tone Field.
خوب بند اول میشه چی، این قسمت خوب ببینید از همین لبه Tone Field در نظر بگیرید، اینجا میشه ( ارجاع به دقیقه 4:40 ویدیو).بند اول نمیخواد بیاید اینجوری کنید یه بند بزنید نه اثر انگشت باید به ین شکل ضربه بزنید ( ارجاع به دقیقه 4:48 ویدیو).
(جلسه دوم ، نت های هنگ درام)
و قرینه اون که میشه نُت رِ( ارجاع به دقیقه 4:53 ویدیو) بعدیش نُت می ،( ارجاع به دقیقه 4:54 ویدیو). نُت فا،( ارجاع به دقیقه 5:00 ویدیو).نُت سُل ( ارجاع به دقیقه 5:04 ویدیو) و نُت لا ( ارجاع به دقیقه 4:08 ویدیو) بازم ضربه که زدید دستتون رو سریع جدا کنید.
پس این شد باس شما ( ارجاع به دقیقه 5:15 ویدیو) .این شد سی بِمُل ( ارجاع به دقیقه 5:19 ویدیو) .دو ( ارجاع به دقیقه 5:20 ویدیو) ِر ( ارجاع به دقیقه 5:22 ویدیو) .می ( ارجاع به دقیقه 5:24 ویدیو) فا ( ارجاع به دقیقه 5:25 ویدیو) سُل ( ارجاع به دقیقه 5:26 ویدیو) نُت لا ( ارجاع به دقیقه 5:27 ویدیو) اینم از این.
(جلسه دوم ، نت های هنگ درام)
خوب دوستان اینها رو به خوبی تمرین کنید، تا انشالله جلسه بعد بپردازیم به ادامه آموزشها نُتهای هنگ درام تا درودی دیگر بدرود.