پادکست سوالات متداول هنرجویان موسیقی (پارت دوم)

سوالات پرتکرار موسیقی
فایل صوتی " سوالات پرتکرار موسیقی پارت 2 "
سوالات پرتکرار موسیقی

دوستان عزیزم سلام به پارت دوم از پادکست سوالات پرتکرار موسیقی خوش اومدید. اگر پارت اول این پادکست را نشنیدید بهتون پیشنهاد می‌کنم برای استفاده بیشتر حتما اون رو گوش کنید. 

در پادکست اول سوالات پرتکرار موسیقی (منظور پارت اول همین پادکست ) خیلی از سوالات پرتکرار موسیقی رو که هنرجوها در ابتدای کار براشون پیش میاد مطرح کردیم و مفصل به همراه آرمین ضرابی در رابطه با اون سوال‌ها صحبت کردیم و راهکارهایی رو ارائه دادیم تا هنرجوها با هر جنسیتی که دارند و در هر سن و سالی که هستند بتونن به خوبی و به راحتی موسیقی رو شروع کنن.

در ادامه پادکست قبلی ، در این پادکست نیز سوالات پرتکرار موسیقی رو بیشتر مطرح کردیم که معمولاً اشخاص در ابتدای کار براشون پیش میاد و امیدوارم که از این پادکست لذت ببرید .

 در انتها باید بگم هر سوالی این پادکست برای شما مطرح شد میتونید سوالات خودتون رو در بخش نظرات همین صفحه از کارشناسان ما بپرسید با اونها به شما پاسخ خواهند داد.

 

نکته: باید بگم که در این مقاله تنها قسمت کوتاهی از پادکست رو به صورت نوشتاری درآوردیم و برای استفاده هرچه بهتر محتوای پادکست ، فایل صوتی اون رو گوش کنید.

حداقل زمان تمرین در طول روز

آرمین ضرابی:

یکی از سوالات پرتکرار موسیقی همین سوال هست . در رابطه با تمرین روزانه هر هنر جو، باز هم میگیم برای همه نمیایم یه نسخه بپیچیم ولی از سال‌ها پیش که شروع کردیم تا الانی که خودمونم داریم کار می‌کنیم و آموزش میدیم میگفتن تمرین روزانه یک هنرجوی موسیقی ، باید روزانه حداقل دو ساعت تمرین کنه .

حالا من در رابطه با نوازندگی صحبت می‌کنم توی بحث آواز و این داستانا من دیگه میسپاریمش به اساتید آواز ، شاید مثلاً نیاز به تمرین کمتری داشته باشه شاید مدت زمان هر تمرینی باید متفاوت باشه .

حالا الان البته خیلی شرایط بعضی از دوستان سخت شده ، بالاخره گرفتاری دارند ، دغدغه فکری دارند .ما برای اینکه به این عزیزان هم حالا یه خورده ارفاق کرده باشیم میگیم دیگه حداقل بین یک ساعت تا یک ساعت و نیم تمرین مفید روزانه .

انزو حکمت:

پس فرض کن من میام پیش شما و می‌خوام یه ساز روانتخاب کنم و نوازندگی شو انجام بدم.

اون علاقه و تمرین و پشت کار و صبر رو هم دارم ، الان برای اینکه به نتیجه برسم و بخوام به اونجایی که دوست دارم برسم حداقل بین یک ساعت و نیم تا دو ساعت باید در روز تمرین داشته باشه .

آرمین ضرابی:

آره این نظر ما هست و اینم باز البته ما تاکیدمون بر اینه که تمرین مفید داشته باشم هنرجوهای عزیز چون چه بسا تمرین اشتباه نکردن بدتره.

حداقل زمان تمرین در هر پارت

انزو حکمت:

خوب در ادامه سوالات پرتکرار موسیقی ، اینجا یه سوال مهم پیش میاد که این دو ساعت تمرین باید پشت هم باشه یا اینکه مثلاً باید ۲۰ دقیقه تمرین کنه یه استراحت کنه دوباره ۲۰ دقیقه و… یا اینکه یک ساعت پشت هم تمرین کنه و نیم ساعت استراحت کنهو … چه جوری باید باشه؟

آزمین ضرابی:

انزو جان نظر من اینه که هر جلسه از تمرین دیگه زیر ۲۰ دقیقه نباشه

انزو حکمت:

در مورد حداکثر زمان تمرین چی؟

آرمین ضرابی:

اون دیگه بستگی به هنرجو داره. حالا چه جوری اینو متوجه بشه ؟ اگر روند تمرینش فرسایشی شد، یعنی مثلاً طرف یه تمرینیو انقدر انجام میده و نمیشه . دیگه براشون پیش میاد یه دفعه طرف شاید به خودشم چهار تا بد و بی راه بگه یا اصلاً ساز رو بندازه اونور بگه اصلاً نمی‌شه و دلسرد بشه .

موقعی که به این خستگی ذهنیه میرسه یه کوچولو به خودش تنفس بده، استراحت بده ، کمی به قولاً رفرش کنه. حالا بره یه آبی بخوره ، کارهای دیگه‌ای انجام بده و بعد برگرده به تمرینش برسه ولی ما میگیم حداقل ۲۰ دقیقه اولیه رو تلاششو بکنه.

انزو حکمت:

با این حال دوست دارم در رابطه با حداکثر زمان تمرین کردن پشت هم یه زمان دقیق بگی چون میدونم و مطمئنم که دو ساعت تمرین کردن پشت سر هم درست نیست. این جز سوالات پرتکرار موسیقی هست 

آرمین ضرابی:

من نظرم به هر جلسه بین 20 تا 45 دقیقه هست. مثلاً اگر شخصی می‌خواد یک ساعت و نیم تمرین کنه چند تا حالت داره . میتونه بکنتش سه تا نیم ساعت که خیلی ایده آل و عالیه.

میتونه بکنتش مثلاً دو تا ۴۵ دقیقه اینم باز خیلی عالیه و این رو هم در طول روز اگر فرصت داره پخش کنه .

نکته مهم در رابطه با تمرین‌های پرفشار

عرض به حضورت هر از گاهی این داستان پیش میاد که دوستان فکر می‌کنند مثلاً ما اگر میگیم خودتونو خسته نکنید یعنی به محض اینکه یک کمی فشار تمرین به شما وارد شد دیگه تعطیلش کنید برید جلسه بعد .

نه اصلا این طور نیست ، اون فشار بیشتر منظور من فشار ذهنی هست یعنی طرف از لحاظ ذهنی خسته میشه و به یک مرز نسبتا بدی میرسه که حس میکنه داره ناامید میشه و فلان و اینا

اونجا دیگه یه کوچولو میتونه تنفس به خودش بده. ولی یه موقع یه نفر داره میزنه مثلا حس میکنه یه مقداری دستش داره خسته میشه . خب انزو جان اینا توی موسیقی مخصوصاً شمایی که ساز کوبه‌ای کار کردی سال‌ها تخصص خودت میدونی طبیعیه. پس هنرجوها بسیار دقت کنند.

انزو حکمت:

اصلا همون فشاری که رو ماهیچه میاد باعث میشه که سرعت دستت بیشتر بشه ، توانایی اجرای حرکتات بیشتر بشه ، بتونی نوانس ضرباتی که روی ساز می‌زنی رو بهتر و بیشتر رعایت کنی.

قانون سه دقیقه

قانون سه دقیقه در سوالات پرتکرار موسیقی چیست ؟

آرمین ضرابی:

شما استادی میدونی که الان دیگه حداقل طول یک آهنگ یا ترک موسیقی دیگه سه دقیقه هست . بین دو دقیقه و نیم تا سه دقیقه این حدودا دیگه کمتر نیست . ما منظورمون با این موسیقی‌های اینستاگرام و یا یوتیوب ، شورت ویدیو و فلان و اینا نیستا!!

یک ترک مستقل موسیقی بالاخره بین دو دقیقه و نیم تا سه دقیقه زمان داره . چه بسا بلندتر از این داریم یعنی چهار دقیقه و خورده ای داریم پنج دقیقه ای داریم همه مدلی داریم.

و اینه که یک نوازنده باید استمرار نوازندگی حداقل به مدت یک ترک موسیقی را داشته باشه .

انزو حکمت :

پس در این سوالات پرتکرار موسیقی شما میگی وقتی منِ هنرجو میام پیش شما یه تکنیک رو یاد می‌گیرم، یک درس رو یاد می‌گیرم باید بتونم همون تکنیک خاص رو همون تمرین خاص رو حداقل به عنوان معیار به اندازه طول یک موسیقی اجرا کنم.

آرمین ضرابی:

بله و تکرار کنم که بدون اشتباه باید بتونه تمرین رو انجام بده انزو جان . چون بعضی از دوستان اشتباه می‌کنن بعد ادامش میدن. میگم نه دیگه اینجا که اشتباه کردی دوباره تایمتو صفر کن و سه دقیقه دوباره بزن و مجموع این سه دقیقه‌ها باید بشه اون یک ساعت و نیم یا دو ساعت تمرین روزانه.

انزوحکمت:

آرمین جان استاد سخت‌گیری هستی هاا !!!

آرمین ضرابی:

ها ها ها

انزو حکمت :

حالا اینو که به شوخی گفتم ولی واقعاً خوبه و فکر می‌کنم لازمه یک خروجی خوب برای یک هنرجو به نظرم همین سخت گیری که توسط استاد صورت می‌گیره.

آرمین ضرابی:.

آره خب واقعاً چون اونایی که حالا به قولاً دووم میارن و سازگار هستن با این قضیه ، خب بالاخره ایشالا با تلاش خودشون تبدیل میشن به نوازنده‌های خوبی .

خوب این همون طور که صحبت کردیم یکی از سوالات پرتکرار موسیقی بود که بهش جواب دادیم .

آیا سازهای کوبه‌ای مردونه هستند؟

انزو حکمت:

یکی دیگه از سوالات پرتکرار موسیقی اینه که ، من دیدم خیلی وقتا فکر می‌کنن سازهای کوبه‌ای کلاً سازهای مردونه هست یعنی خیلی ها شاید این تفکر رو دارند که اگر من یک خانم هستم نمیتونم ساز کوبه‌ای رو بنوازم . این چقدر می‌تونه درست باشه؟

آرمین ضرابی:

خوب انزو جان این جز سوالات پرتکرار موسیقی  هست که از منم میپرسن در رابطه با این موضوع و من موافق نیستم .

یعنی اینو در حقیقت ریشه در ذهن خود خیلی از بانوان و خانم‌های عزیز می‌بینم که خودشون برای خودشون این محدودیت رو ایجاد کردن به صورت ذهنی. یعنی تصور کردن که نمی‌تونن سازهای کوبه ای رو بنوازن .

مخصوصاً توی سازهایی مثل درامز خیلی زیاد میبینم که فکر می‌کنن درامز قدرت بدنی خیلی بالا میخواد و فلان. بله درسته که هر سازی قدرت بدنی بالایی می‌خواد و درامز یکم بیشتر ولی نه انقدری نتونه بزنه .

طرف که نمی‌خواد مثلاً بیاد تریلی بکشه!!

خب می‌خواد درامز بزنه . هر انسان بالغی میتونه و حتی من هنرجوهای کم سن دارم که بالغ هم نیستن مثلاً شش ، هفت ساله هستند ولی نوازنده خوبی میشن، با استعداد میشن.

تمرین میکنن اینه که خودشون به خودشون در حقیقت سخت می‌گیرند و فکر می‌کنن این فکره باعث میشه که جسارت و شهامت اینکه بیان وارد این سازها بشن رو به دست نیارند.….

خوب دوستان عزیز همونطور که به شما گفتم این مقاله تنها بخش کوتاهی از پادکست سوالات پرتکرار موسیقی هست که به صورت متنی درآورده شده . امیدوارم که استفاده برده باشید اما برای گوش کردن و استفاده از تمامی صحبت‌های آرمین ضرابی و انزو حکمت ، توصیه می‌کنم که فایل صوتی این قسمت رو بشنوید .

در صورتی که نظر و پیشنهادی داشتید در بخش نظرات همین صفحه برای ما کامنت کنید ممنون از همراهی شما تا پادکست بعدی.

صفحات مرتبط

خرید ترانه و ملودی

سفارش تنظیم و میکس

آثار تولید شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *