آنچه در این مقاله میخوانیم: وارد کردن صدا به کیوبیس
وارد کردن صدا به کیوبیس
امروز میخوام در مورد وارد کردن صدا به کیوبیس باهاتون صحبت کنم . اینکه چطور میتونید یه دونه فایل صوتی رو از بیرون از کیوبیس وارد کیوبیس کنیم و تا یه سری ادیتها رو روش انجام بدیم. بریم ببینیم چه جوریه .
اگه توی این جلسه موردی داشتید که براتون سوال بود میتونید از بخش نظرات همین صفحه که در انتهای همین صفحه وجود داره اونو با ما مطرح کنید.
1- راه های وارد کردن صدا به کیوبیس
برای وارد کردن صدا به کیوبیس یا همون ایمپورت(Import) کردن یه فایل صوتی از خارج از کیوبیس به داخل کیوبیس :
1- وارد کردن صدا به کیوبیس از طریق نوار بالایی :
شما خیلی راحت میتونید مثل عکس پایین …
از نوار بالایی کیوبیس برین توی File و بعد از اون Import و بعد Audio Fileو بعد از باز شدن صفحه جدید فایلمون رو که میخواییم وارد کیوبیس کنیم رو انتخاب کنیم و Open رو بزنیم .
2- وارد کردن صدا به کیوبیس از طریق Drag & Drop
یا یه راه خیلی ساده تر. میتونیم از روی دسکتاپ فایلی که میخواییم وارد کیوبیس کنیم رو بگیریمش و بکشیم داخل کیوبیس و رها کنیم.
وقتی برای اولین بار این کارو انجام میدین یه همچین صفحه ای مثل تصویر پایین رو برای شما نمایش میده.
که خیلی خیلی مهمه که این تیک Copy File To Working Directory رو حتما بزنید. این تیک رو بزنید کاری به این تنظیمات پایین که نوشته مثلاً Convert to Project کاری با این نداشته باشین. شما فقط این تیک این بالا رو بزنید و این گزینه Please, don’t ask again روهم بزنید و Ok کنید .
وارد کردن صدا به کیوبیس به همین راحتیه . حالا بعد از وارد کردن صدا به کیوبیس میرسیم به وارد کردن تصویر به کیوبیس
2- وارد کردن تصویر به کیوبیس
بعد از وارد کردن صدا به کیوبیس میرسیم به وارد کردن تصویر به کیوبیس
اگه ویدیو خواستیم وارد کیوبیس کنیم بازم از دو طریق میتونیم این کارو انجام بدیم
- یا از گزینه File همون گزینه Import این دفعه گزینه Video File رو انتخاب میکنیم و ویدیو مورد نظرمونو انتخاب میکنیم و Open رو میزنیم .
- یا اینکه کلاً از تو خود کامپیوترمون به طور مستقیم یه دونه ویدیو رو انتخاب میکنیم و میاریم داخل کیوبیسمون یه جای خالی رو پیدا میکنیم و رها میکنیم .
بعد از وارد شدن ویدیو به محیط کیوبیس همون طور که توی تصویر زیر میبینید یه دونه ترک ویدیو ساخته میشه و یه دونه ترک صوتی به شکل استریوStereo و تصویرمون رو میتونیم داشته باشیم .
مثلاً تصور کنید یه انیمیشن یا یه تیکه فیلم داریم و میخواییم سینک رو روش انجام بدیم . خیلی راحت میتونیم روی ویدیو دبل کلیک کنیم و میبینم که صفحه بزرگ میشه و میتونیم هم اندازه صفحه رو هم و زیاد کنیم و هم میتونیم تایم لاین تصویر رو بالای اون صفحه داشته باشیم .
معمولاً دوستانی که با کیوبیس ضبط کارهای تصویر انجام میدن معمولاً یا یه دونه مانیتور خیلی بزرگ دارن یا دو تا مانیتور کاملا جداگانه دارن . یه مانیتورشون رو اختصاص میدن به صفحه ویدیوشون و یه دونه مانیتورشون رو اختصاص میدن به صفحه اصلی کیوبیس که ایوِنت ها (Event) توش قرار داره و دیگه مجبور نیستن مدام برای ضبط و یا دیدن تصویر ضبط شده ، تصویر رو ببندن و دوباره بخوان باز کنن .
در صورتیم که یه مانیتور بزرگ داشته باشید خیلی راحت میتونید یه قمت رو بزارید برای ویدیو و یه قسمت رو بزارید برای وارد کردن صدا به کیوبیس و تنظیمات صدایی ( که حالا ممکنه شامل ضبط یا ادیت صدا بشه )
نکته مهم : کیوبیس تنها فرمت mp4 رو ساپورت میکنه و فرمت های دیگه ای مثل MKV رو ساپورت نمیکنه و پوشش نمیده . اگه شما ویدیویی دارید که فرمتی غیر از MP4 داره باید اول از همه اون رو تبدیل کنید (Convert) و بعد از اون وارد کیوبیس کنید و کاراتون رو انجام بدین . حالا چ صداگذاری و چه دوبله یا آهنگسازی و …
حالا در ادامه بهتون میگم که چطور میتونید وقتی یه دونه تصویر توی کیوبیس وارد کردین و صداگذاری رو انجام دادید چطور میتونید از صداتون خروجی بگیرین و چطور میتونید صداتون رو روی تصویر قرار بدین . اینو کامل براتون توضیح میدم در ادامه جلسات .
قبل از اینکه کار با یه سری از ابزارها رو بهتون یاد بدم یه سری از Short Cut ها رو میخوام بهتون بگم که توی کیوبیس خیلی کمکتون میکنه.
3- شورت کات چیه ؟
شورت کات یا Shortcut به معنای یک راهحل یا روش سریع و موثر برای انجام کاری هست که معمولاً زمان و زحمت بیشتری نیاز داره . در واقع، این مفهوم به استفاده از یک مسیر کوتاه و موثرتر برای رسیدن به یک هدف یا انجام یک کار اشاره داره . به طور معمول، شورت کاتها به منظور بهبود بهرهوری، صرفهجویی در زمان و افزایش کارایی استفاده میشن .
مثلا همون طور که در ابتدای ای جلسه اشاره کردیم ما برای وارد کردن صدا به کیوبیس باید چندین مسیر رو طی میکردین . ابتدا باید وارد File میشدین بعدش وارد Import و بعد از اون Audio File و ….
توی همچین صحنه ای شما میتونید با استفاده از شورت کات تمام این مسیر رو با سرعت بیشتری انجام بدین. شورت کات ها شامل کلیدهایی هستن که روی کیبورد فشار میدیم و باعث فرمان دادن به انجام یه کار در کیوبیس میشن . به عنوان مثال Ctrl+S که در جلسه دوم بهش اشاره کردیم و باعث ذخیره شدن پروژه میشد خودش نوعی شورت کات به حساب میاد .
در کیوبیس، ما با استفاده از شورت کاتها در موارد مختلفی مواجه میشویم به این ترتیب، شورت کاتها به ما کمک میکنند تا کارها را به سرعت و با دقت بیشتری انجام دهیم و در نتیجه بهرهوری و کیفیت کار را افزایش بدیم .شورت کات ها میتونن با یک یا استفاده و فشردن همزمان چند کلید با هم عمل کنن .جلوتر اینارو کاملتر بهتون میگیم .
4- شورت کات های مهم در کیوبیس
ZoomIn و ZoomOut
یکی از کارهای پر تکرار در کیوبیس که قطعا نیاز به شورت کات دارید Zoom In و Zoom Out هست . شما برای این کار چند راه دارید
1- روی کیبوردتون از کلید G برای ZoomOut و کلید H برای ZoomIn کردن صفحهتون استفاده کنید .
2- دومین روش از طریق نوار کناری سمت راست پایین صفحه کیوبیس هست .
که شما میتونید این نوار رو بگیرین و بکشین چپ ، زوم ZoomOut میشه و اگه بکشین راست ZoomIn میشه.
3- یا اینکه از این نوار بالا مثل شکل زیر
این نواری که اینجا میبینید میزان رو نوشته یا از اینجا شما موس رو با چپ کلیک نگه دارید و بکشید پایین و میبینید ZoomIn میشه و همونطور برعکسش اگر روی نوار باشین چپ کلیکو بگیرین و بکشین بالا ZoomOut میشه .
4- ولی یه روش خیلی بهتر و ساده تر داره که هم سرعتتون توی کار بیشتر میشه هم خیلی راحت تره که من خودم از همین روش استفاده میکنم . اگه روی کیبوردتون Ctrl رو بگیرین و غلتک موس رو تکون بدین میتونین باهاش ZoomIn و ZoomOut کنید .این خیلی روش مناسبیه.
چپ و راست کردن پروژه
و از اون طرف اگر روی کیبورد Shift رو بگیرین و غلتک رو تکون بدین پروژتون رو چپ و راست میبره
بالا و پایین کردن پروژه
و اگر چند تا ترک متفاوت داشته باشین خود غلتک و بالا پایین کنید پروژتون به بالا و پایین حرکت میکنه .
Stop و Play
بعد از وارد کردن صدا به کیوبیس ما روی کیبوردمون با Space میتونیم اون رو پخش و یا استوپ کنیم .
پروژه از کجا پخش میشه
حالا پروژه مون از کجا پخش میشه ؟ خط کشی که توی صفحه اصلی داریم ، این خطی هست که عمود بر تصویره و روی تصویر حرکت میکنه و اسمش Cursor یا مکان نما هست . هرجا ما اینو قرار بدیم و Space رو روی کیبورد بزنیم پروژه ما از اونجا پخش میشه .
نکته مهم پایانی : نکته ای که توی خیلی از جلسات روش تاکید زیادی داریم ، تمرین کردنه . من همیشه به دوستانی که میان کلاس میگم ، کیوبیس واقعا نرم افزار سختی نیست . و الان اینو به شما هم میگم و بهتون قول میدم که بتونید خیلی راحت اونو یا بگیرین و با خیال راحت کاراتونو باهاش انجام بدین . هر کار صئتی که خواستین میتونید توی کیوبیس با خیالت راحت انجام بدین .
از وارد کردن صدا به کیوبیس گرفته تا ادیت و میکس و مسترینگ و … تنها نکته مهمی که وجود داره اینه که تمام چیزایی که باد میگیرین ، فقط و فقط وقت بزارید و بعد از یادگیری خودتون تمرینشون کنید تا ملکه ذهنتون بشه .
همیشه دوستانی که میان استودیو از من میپرسن تو چطور انفدر دستت تند و سریع هست ؟ ما بعضی وقتا فک میکنیم تو داری دکمه ها رو الکی فقط فشار میدی . من تنها چیزی که بهشون میگم اینه که این سرعت دست من فقط نتیجه از صبح تا شب نشستن پای سیستم و مدام تکرار شدن و تکرار شدن هست .
حالا یکی مثل من کارش موسیقی و استودیو و کار با نرم افزارهایی مثل کیوبیس بوده و هست ، اما شما هم اگه به اندازه ای که میخوایید زمان و وقت بزارید شک نکنید که به نتیجه ای که میخوایید میرسید و بدونید که هیچ چیز سختی وجود نداره و با تکرار همه چیز آسون و راحت میشه .
خوب در اینجا درس جلسه چهارم یعنی وارد کردن صدا به کیوبیس به پایان رسید . توی این جلسه یاد گرفتین
- وارد کردن صدا به کیوبیس
- وارد کردن ویدیو به کیوبیس
- شور کات های مهم و پر مصرف
امیدوارم که درس های این جلسه رو هم به خوبی یاد گرفته باشید و تمرین کنید تا برسیم به جلسه آینده .
5- مروری به جلسات گذشته و آینده
همون طور که این مقاله رو خوندین و وارد کردن صدا به کیوبیس رو یاد گرفتین ، در جلسه اول شما طریقه صحیح ساخت پروژه رو یاد گرفتین و فهمیدین که به چند روش میشه درون کیوبیس پروژه رو ساخت . همچنین در جلسه دوم یاد گرفتین که چطور پروژتون رو ذخیره کنید . با پسوند CPR آشنا شدین و یاد گرفتین که پسوند فایل های ذخیره شده در کیوبیس CPR هست . علاوه بر اون دو روش مختلف برای ذخیره پروژه رو بهتون یاد دادیم و گفتیم که کدوم روش مناسب تری نسبت به ما بقی روش ها هست .
و در نهایت توی این جلسه هم وارد کردن صدا به کیوبیس رو یاد گرفتین و توضیحات کاملی که در رابطه با الین بخش بهتون دادیم به همراه شورت کات های مهمی که میتونید توی کیوبیس داشته باشید . جلو تر بهتون یاد میدیم که چطور شورت کات های مخصوص خودتون رو بسازید و درواقع شورت کات ها رو شخصی سازی کنید . که این هم باز روش بسیار مناسبی هست برای افزایش سرعت کار در کیوبیس .
اینو در نظر داشته باشید که هر چقدر شما بتونید سرعت کار کردن توی بخش هاس مختلف کیوبیس رو بیشتر کنید قطعا میتونید تجربه بهتری در اون داشته باشید و شک نکنید حتی برای خودتون هم لذت بخش تر خواهد شد .
علاوه بر اون شما اگه یه موقع قصد حرفه ای کار کردن توی استودیو به عنوان صدابردار رو داشته باشید ، سرعت بالای شما در همگام ضبط کمک میکنه که مشترری شما که ممکنه خواننده یا گوینده یا … باشه تجربه بهتری رو دریافت کنه از شما .
راستی ، توی یه مقاله دیگه در رابطه با آداب استودیو برای صدابردارها کامل صحبت کردیم و پادکستی ساختیم و آماده کردیم و موضوعاتی رو توضیح دادیم که در نهایت به شما در پیشبرد بهتر کارتون بسیار کمک میکنه .
یه نکته مهم هم در رابطه با وارد کردن صدا به کیوبیس بهتون بگم و اون اینکه شما چه صداهایی با چه فرمت هایی رو میتونید وارد کیوبیس کنید ؟
شما میتونید در وارد کردن صدا به کیوبیس از فایل های mp3 ، Wave ، Flac استفاده کنید و اینو در نظر داشته باشید که کیوبیس فایل های مثل ogg یا فایل های صوتی با پسوند های تلفن همراه رو ساپورت نمیکنه . اگه قصد داشتید به هر ترتیب فایل صوتی وارد کیوبیس کنید که کیوبیس ساپورت نمیکرد شما میتونید ابتدا با استفاده از نرم افزارهای بدیل صدا یا همون کانورتورها استفاده کنید و اونها رو تبدیل به فرمت های قابل دسترس برای کیوبیس کنید و بعد از اون فایل رو وارد کیوبیس کنید و کارتون رو انجام بدین.