آنچه در این مقاله میخوانیم:
تمرین های مهم کاخن
به جلسه سوم آموزشهای رایگان کاخن خوش آمدید. تمرین های مهم کاخن ! در جلسه اول و دوم به یک سری مسائل پایه اساسی و اصولی در ساز کاخن پرداختیم جلسه اول را به تاریخچه این ساز زیبا اختصاص دادیم و در جلسه دوم چهار اتود پایه من بسیار مهم این ساز را به شما یاد دادیم امیدوارم که تمرینات روزانه خود را انجام داده باشید آماده این جلسه شده باشید.
نکته مهمی که همیشه به دوستانم گوشزد میکنم ، اختصاص دادن حداقل ۱۵ دقیقه به نواختن اتودها قبل از تمرینات اصلی میباشد. اتودها به شما کمک میکند تا ماهیچههای دستان شما آماده نوازندگی باشند همچنین این اتودها کمک موثری به بالا بردن سرعت دست شما خواهند کرد. به شما قول میدهم که با انجام تمریناتی که در سلسله ویدیوهای رایگان آموزش ساز کاخن بر روی سایت قرار میدهیم میتوانید آشنایی و آگاهی بسیار زیادی نسبت به ریتمهای مختلف پیدا کنید.
نکته مهم: حواستون باشه که قبل از شروع به نواختن ساز کاخن انگشتر خودتون رو از انگشتانتون بیرون بیارید. با انگشتر ساز زدن باعث آسیب رسوندن به ساز میشه.
در پایان درس امروز نکات مهمی در مطالعه آزاد برای شما عزیزان نوشتیم که قطعا به شما در پیشبرد هدفتون کمکتون میکنه و اهمیت هر چه بیشتر تمرین ها و اتودها رو به شما یادآوری میکنه .
برسیم به درس امروز
امروز جلسه سوم از سری جلسات آموزش رایگان کاخن میخوایم اتودهای بیشتری رو بهتون آموزش بدیم. بهتون پیشنهاد میکنم اگر جلسه قبل را تماشا نکردید ویدیو این جلسه رو قطع کنید و قبل از هر چیز جلسه دوم رو ببینید. این اتودها جزء تمرینهای مهم کاخن به حساب میان.
تمرین های مهم کاخن ( اتود شماره ۵)
باس با دست راست ، 7 با دست چپ، 8 با دست راست و در نهایت 7 با دست چپ. پیشنهاد میکنم برای درک بهتر از دقیقه 3:40 ویدیو رو تماشا کنید .
نکته اول: دقت کنید هنگام ضربه زدن به ساز دستتون به ساز نچسبه و بعد ازضربه زدن دستتون از ساز جدا بشه.
نکته دوم: موقع ساز زدن برای دیدن دستاتون به سمت ساز خم نشید. اگه هنگام ساز زدن میخواید مطمئن بشید که دارید درست این کارو انجام میدید و تمرینهای مهم کاخن رو به صورت صحیح انجام میدید جلوی آینه بشینید و دستاتون رو از طریق آینه ببینید.
نکته سوم: این اتود را ابتدا با سرعت بسیار کم اجرا کنید زمانی که روی این تمرین مسلط شدید سرعت اجرای خودتون را کم کم افزایش بدید.
نکته چهارم: این اتود از این بابت اهمیت زیادی داره که یکی از ریتمهای خیلی جذاب ساز کاخن بر اساس الگوی همین تمرین هست. یعنی تمرین شماره 5
تمرین های مهم کاخن (اتود شماره ۶)
تمرین بعدی از سری تمرینهای مهم کاخن ، بدین صورته که دو ضربه اول با دست راست و به صورت باس، دو ضربه بعد با دست چپ و به صورت ۷، دو ضربه بعدی با دست راست به صورت ۸، و دو ضربه بعدی با دست چپ به صورت ۷ نواخته میشه.
تمرین های مهم کاخن (اتود شماره 7 )
از سری تمرین های مهم کاخن میرسیم به بدین صورت نواخته میشه که یک باس با دست راست، دو ضربه 7 با دست چپ ، یک ضربه ۸ با دست راست و دو ضربه ۷ با دست چپ. پیشنهاد میکنم برای درک بهتر از دقیقه 6 ویدیو رو تماشا کنید .
تمرین های مهم کاخن (اتود شماره ۸ )
از سری تمرین های مهم کاخن میرسیم به دو ضربه باس با دست راست ، یک ضرب ۷ با دست چپ ، دو ضرب ۸ با دست راست و در نهایت یک ضرب ۷ با دست چپ. پیشنهاد میکنم برای درک بهتر این تمرین اثر تمرینهای مهم کاخن از دقیقه 6:40 ویدیو را تماشا کنید .
در اینجا جلسه سوم به پایان میرسه امیدوارم که به خوبی برای این سری تمرینهای مهم کاخن وقت کافی را صرف کنید دقت کنید که تمرینهای شما باید به صورت روزانه و مداوم انجام بشه تا به نتیجه دلخواه بتونید دست پیدا کنید. یک خبر خوب هم براتون داریم از جلسه آینده به آموزش ریتمهای جذاب کاخ میپردازیم . همچنین در جلسه آینده با مترونوم آشنایی پیدا میکنید و کشش نتها و ارزش زمانی نتها رو به شما آموزش میدیم. با ما همراه باشید تا جلسه آینده.
مطالعه آزاد
جدا از تمرینهای مهم کاخن که به شما گفته شد میخواییم کمی بیستر در مورد اتودها و اهمیت اونها با شما صحبت کنیم .
با اینکه تمرین های امروز تموم شده دوست دارم مطالب اضافه تری نسبت به تمرینهای امروز بهتون بگم تا به شما در مسیر موفقیت کمک بیشتری کنه .
اتود چیست ؟
اتودها به عنوان قطعات موسیقی طراحی شدن که به تقویت و بهبود مهارتهای نوازندگان سازها کمک میکنند.(مثلا در این جلسه جز تمرین های مهم کاخن به حساب میاد ) این قطعات به طور معمول برای یک ساز خاص نوشته میشن و مجموعهای از تمرینهای فنی، تکنیکی و موسیقیایی را شامل میشن که نوازنده میتونه با اجرای اونها مهارتهای خودش رو بهبود ببخشه .
برخلاف قطعات موسیقی استاندارد که بهطور اصلی برای اجرای عمومی و لذت بردن از موسیقی ساخته میشن، هدف اصلی اتودها افزایش توانایی نوازنده در اجرای موسیقه. بنابراین، اتودها بیشتر به عنوان ابزارهای آموزشی و تمرینی مورد استفاده قرار میگیرن تا اجرای عمومی. هر چند گاهی یه سری اتودها به عنوان چالش بین نوازنده ها قرار میگیره . منظورم اینه که گاهس یع سری اتودها تبدیل به تمرین های بسیار سختی میشن که زدنشون کار هر کسی نیست و حتی ممکنه شما سالها تجربه داشته باشید و باز هم برای زدن یه سری تمرین ها نیاز به استاد و یادگیری بیشتر دارید.
خوب برسیم به ادامه
هر اتود معمولاً یک هدف مشخص داره . برخی اتودها برای تقویت سرعت نواختن طراحی شدن ، برخی برای بهبود کنترل دینامیک ساز، برخی برای توسعه قدرت و استحکام دست و انگشتان، و برخی هم برای بهبود تنوع موسیقیایی و اجرای عمیقتر موسیقی. از این رو، نوازنده میتونه اتودهای مختلف رو بر اساس نیاز و هدف خود در نظر بگیره و با تمرین اونها مهارتهای خودش رو بهبود ببخشه.
به طور کلی، اتودها به نوازندگان کمک میکنند تا مهارتهای فنی، فیزیکی و اجرایی خودشون رو بهبود بدن و در نتیجه، اجراهای بهتر و عمیقتری از قطعات موسیقی را ارائه بدن. از این رو، تمرین منظم و متنوع با استفاده از اتودها اساسی برای پیشرفت نوازنده هست.
چرا اتودها به وجود اومدن ؟
اتود ها درواقع مثل چیزی که در این جلسه یاد گرفتین همون تمرین های مهم کاخن هستن که برای هر ساز ممکنه به طور تخصصی نوشته و اجرا بشه . حتی سازهای کوبه ای مختلف ممکنه تمرین های متفاوتی نسبت به هم داشته باشن. البته این تمرینها مخصوص سازهای کوبه ای نیست و تمام سازها حتی سازهای ملودیک مثل گیتار ، پیانو و … هم اتودهای مخصوص خودشون رو دارن که استادهای مربوطه اون تمرین هارو برای بهبود نوازندگی هنر جو به اون ها میده .
مدت زمان اتودها در هر روز باید چقدر باشه؟
اهمیت تعیین زمان مناسب برای تمرین اتودها قابل توجه هست و خیلی مهمه .مثل همین جلسه که چندین بار در اجرای تمرین های مهم کاخن بهتون اشاره کردیم. توصیه میشه که روزانه به مدت کوتاه تمرینهارو تمرین کنید ، بهطور مثال 20 تا 30 دقیقه در هر جلسه. این باعث میشه که نوازنده در طول زمان به تدریج مهارتهای خودش رو تقویت کنه و از احساس خستگی زودرس جلوگیری کنه.
همچنین، تنوع در تمرینات بسیار مهمه. استفاده از اتودهای با اهداف مختلف میتونه به نوازنده کمک کنه تا مهارتهای مختلف خودش رو تقویت کنه و از بیحوصلگی و ایجاد روالهای تکراری در تمرینات جلوگیری کنه.
در کنار تمرینات، استراحت و بازی آزاد با ساز نیز بسیار مهمه. بنابراین، برنامهریزی برای استراحت منظم و رهایی از تمرینات روزانه نیز ضروریه. این اجازه رو به نوازنده میده که علاوه بر تمرین، از لذت و شادابی برای ادامه راه پیش رو لذت ببره.
با این رویکرد، تمرین منظم با استفاده از اتودها، به نوازنده اجازه میده تا به مرور زمان مهارتهای خودش رو بهبود بده و اجراهای مطلوبتری رو به ارمغان بیاره.
بدون تمرین روزانه و اجراهای اتودهای روزانه میشه نوازنده حرفه ای شد ؟
توانایی تبدیل شدن به یک نوازنده حرفهای بستگی به عوامل متعددی داره و تمرین روزانه و اجرای اتودها میتونه یکی از این عوامل مهم باشه. در ادامه، با جزئیات بیشتر به این موضوع پرداخته و تأثیر تمرین روزانه و اجراهای اتودهای روزانه رو بر مسیر تبدیل شدن به یک نوازنده حرفهای بررسی میکنیم.
تمرین روزانه و اجراهای اتودها میتونه نقش بسیار حیاتی در رشد و توسعه مهارتهای نوازنده داشته باشه. این تمرینات باعث تقویت تکنیکهای نوازندگی، افزایش دقت و کنترل بر روی ساز، بهبود قدرت و استحکام دست و انگشتان، و توسعه حس و تفکر موسیقیایی میشه. از این رو، بدون تمرین منظم، بهبودی قابل توجه در مهارتهای نوازندگی به دست نمیاد.
بعضی از دوستان از روز اول که میرن به کلاسهای آموزشی دوست دارن که سریع بتونن ملودیهای مورد علاقشون رو بنوازن و تمایلی به اجراها و تمرینهای روزانه و اتودها ندارن . اما باید بهتون بگم چیزی که باعث میشه شما تبدیل به یک نوازنده حرفه ای در هر رشته ای بشید تمرین های روزانه و اتودها هستن نه ملودی زدن . دقیقا مثل تمرین های مهم کاخن که توی این جلسه بهتون گفتیم و یاد دادیم .
اتودها، به عنوان قطعات موسیقی طراحی شده برای تمرین و بهبود مهارتهای نوازندگان، میتوانند به شکل یک راهنمای مهم برای نوازندگان حرفهای عمل کنن. این قطعات شامل تمرینهای مختلفی برای تقویت و بهبود مهارتهای مختلف نوازندگان هست . از این رو، تمرین و اجراهای روزانه اتودها میتونه به نوازنده کمک کنه تا با پیشرفت در اجرا و تکنیک، به سطح حرفهای نزدیکتر بشن.
اما، باید توجه داشت که تنها تمرین روزانه و اجرای اتودها کافی نیست. برای تبدیل شدن به یک نوازنده حرفهای، عوامل دیگری نیز مهم هست. این عوامل شامل آموزش و راهنمایی حرفهای، شناخت عمیق از تئوری موسیقی، تجربه در اجرا و همچنین انعطاف پذیری در اجرا و هنر سازماندهی میشوند. بنابراین، در کنار تمرین روزانه و اجرای اتودها، توسعه دانش موسیقیایی و هنر نوازندگی از اهمیت بسیاری برخورداره.
همچنین، مهم هست که نوازنده همواره بهبود و پیشرفت خودش رو در نظر بگیره و از اشتیاق و انگیزه خود برای پیشرفت بیشتر بهره ببره. پشتوانه عزم و اراده قوی، همراه با تمرین منظم و اجراهای اتودهای روزانه، میتونه نقش مهمی در رسیدن به سطح حرفهای در نوازندگی داشته باشه.
به این ترتیب، میشه گفت که تمرین روزانه و اجراهای اتودهای روزانه تنها یکی از عوامل مهم در تبدیل شدن به یک نوازنده حرفهای هست و به تنهایی کافی نیست. انعطاف، تجربه، شناخت موسیقی و انگیزه برای بهبود مداوم مهارتها نیز از اهمیت بالایی برخوردارند.
حرف پایانی
این جلسه و جلسه قبل در مورد تمرین های مهم کاخن بود اما دوست داشتم اهمیت این تمرین هارو اضافه تر براتون بنویسم . متاسفانه خیلی از هنر آموزانی که مراجعه میکنن ، دیده میشه که دست دارن خیلی سریع فقط به نتیجه برسن . به عنوان مثال یه نوازنده حرفه ای رو میبینن که داره روی استیج خیلی خوب و با سرعت و تکنیک بالا ساز میزنه و به خودشون میگن چقد خوب میشه که ما هم بتونیم اینجوری مثل اون ساز بزنیم .
اونها دارن فقط دقیقه ای از اون نوازنده حرفه ای رو میبینن . درست مثل ورزشکار حرفه ای که ممکنه فقط برای مسابقات جهانی و المپیک چند دقیقه مبارزه کنه مثلا کشتی گیرها فقط 6 دقیقه مبارزه میکنن. اما نکته اصلی اینه که همه فقط همون 6 دقیقه رو میبینن ولی اون ورزشکار برای رسیدن به اوج آمادگی برای همون 6 دقیقه ممکنه سالها تمرین و مداومت رو گذرونده باشه و با کلی سختی دست و پنجه نرم کرده باشه .
در رابطه با نوازنده ها هم دقیقا همین نکته صدق میکنه. وقتی شما یه کنسرت یا اجرای چند دقیقه ای از یک نوازنده حرفه ای میبینید ، این تنها یک بخش کوچکی از تمام زمان هایی هست که اون نوازنده برای رسیدن به این سطح خرج کرده . اون مطمئنا سالها تلاش کرده ، روزانه ساعت ها وقت گذاشته تا بتونه به این سطحی که هست برسه . قطعا که شما هم میتونید به اون سطح حرفه ای که آرزوشو دارید برید اما با گذر زمان ، با صبوری و پشت کار .
امیدوارم که از این جلسه استفاده لازم رو برده باشید .
در پایان اگه در رابطه با این جلسه سوالی داشتید حتما از بخش نظرات همین صفحه اونو با ما در میون بزارید . همچنین میتونید از دیگر آموزشهای سایت انزو حکمت استفاده کنید و اونو به دوستان خودتون و علاقه مندان معرفی کنید .