Left Zone و پنینگ کیوبیس
دوستان عزیز سلام به جلسه یازدهم خیلی خوش اومدین . در جلسه دهم همون طور که میدونید در رابطه با یک ابزار بسیار مهم در کیوبیس صحبت کردیم به نام اسنپ ، که کامل کار باهاش رو توضیح دادیم و خیلی کاربردی و مهم هست .
درواقع جز ابزارهایی هست که تمام دوستان هر استفاده ای که میخوان از کیوبیس ببرن حتما به کارشون میاد . چه دوستانی که فقط میخوان کارای ضبط و ادیت رو انجام بدن و چه دوستانی که میخوان حرفه ای تر از کیوبیس استفاده ببرن و تنظیم موسیقی رو انجام بدن . در هر صورت از این ابزار مهم غافل نشید.
نکته مهم : حتما برای درک بهتر این جلسه ( پنینگ کیوبیس ) ویدیو آموزشی این بخش رو ببینید و به خواندن تنها این مقاله اتکا نکنید.
و در نهایت بعد از دیدن این جلسه اگه در مورد پنینگ کیوبیس سوالی داشتید میتونید از بخش نظرات همین صفحه اونو ما بپرسید و ما بهتون پاسخ سوالتون رو میدیم .
تو این ویدیو میخوام در رابطه با این چنل سمت چپ کیوبیس صحبت کنم , که از نسخه 13 به کیوبیس اضافه شده . و بعد از اون به تنظیم پنینگ کیوبیس هم اشاره ای خواهیم کرد .
البته تا قبل از اون ، این فیدر و تمام تنظیماتش توی یکی از بخشای هر ترک قرار داشت و اسمش هم Fader بود که هر کدوم از دوستان الان از ورژن کمتر از 13 دارن استفاده میکنن میتونن این بخش رو از همین بخش هر ترک ببینن و میتونستن پنینگ کیوبیس رو از اونجا و از بخش Fader تغییر بدن.
ولی از کیوبیس ۱۳ اومدن این بخش رو جدا کردن و از این قسمت سمت راست بالای کیوبیس (در بخش فعال کردن Zone ها ) هم میتونید فعال یا غیر فعالش کنید . و در اصل میتونید پنینگ کیوبیس رو هم از همینجا انجام بدین . کاری که انجام میده اینه که میتونید از این بالا اسم پروژهتونو بنویسید یا اینکه اسم پروژه رو تغییر بدین .
و قسمت بعد هم اکولایزرتونو نشون میده ، و بخش بعدی همون بخش insert و sends رو نشون میده حالا اگر براتون سواله که اینا چی هستند؟ درواقع میتونیم بگیم اینا دقیقاً همون گزینههایی هستند که شما توی ادیت چنلتون داشتید که اگر خاطرتون باشه گفتیم ادیت چنل سه بخش مختلف داره insert equalizer و send دقیقا هر سه بخش رو اینجا توی چنلتون بهتون نشون میده و از همین جا میتونید افکت گذاری کنید و پلاگین جدید باز کنید، فعال و غیر فعالشون کنید.
از اینجا هم گزینههای solo و mute و listen و ادیت چنل رو براتون گذاشته و در واقع اینا همون گزینههایی هستند که روی خود هر کدوم از ترکها وجود دارند. و در نهایت میتونید Paning موزیکتون رو انجام بدید.
که درواقع از همین بخش Paning همون طور که از اسمش برمیاد میتونید ترک مورد نظرتون رو Pan کنید . یعنی اینکه میتونید جایگاه خاصی توی موزیکتون به ترک مورد نظرتون بدین ، مثلا مشخص کنید ترکتون سمت چپ باشه ، سمت راست باشه یا چه پوزیشنی داشته باشه توی موزیکتون .
البته یه نکته رو همینجا جا داره که بگم و اینکه شما بیشتر و حرفه ای تر در بخش میکس و مسترینگ با پنینگ کیوبیس سر و کار دارید چون در اونجا هست که باید جایگاه تمام ترک های موجود در پروژتون رو مشخص کنید و در واقع میتونیم بگیم جز مهمترین کارها در میکس و مسترینگ Paning هست که در این جلسه اشاره کوچکی به پنینگ کیوبیس کردیم .
و در نهایت از فیدر هم میتونید لول کل ترک رو کم یا زیاد کنید و اگرم نخواستید تغییرش بدید میتونید Ctrl رو روی کیبوردتون بگیرید و چپ کلیک کنید و فیدیر به صورت اتوماتیک میاد وروی صفر قرار میگیره .