18.کسب درآمد از خوانندگی (پارت دوم)

درآمد از خوانندگی
بخش دوم پادکست کسب درآمد از خوانندگی:

نکته مهم : این مقاله تنها بخشی از گفت و گوی مورد بحث (کسب درآمد از خوانندگی) میباشد . لطفا برای استفاده هر چه بیشتر، فایل صوتی این پادکست رو گوش کنید .

همچنین میتونید بخش اول پادکست کسب درآمد از خوانندگی رو بشنوید .

جامعه شناسی خوبی داشتن برای جامعه ی هدف (رنج سنی ،مود مردم وموارد دیگر)و شناختن سوشال مدیا(ایینستاگرام و یوتیوب و اسپاتیفای و غیره) و همچنین شناخت پلتفرم ها و اینکه فعالیت در آن ها چگونه است و آگاهی داشتن از ترانه و ادبیات و شناخت پروسه و تصویر برداری هم موضوع مهمی در رابطه با درآمد از خوانندگی است که تمام اینها طی تجربه داشتن به دست می آید.

انزو حکمت:

 پس تمام اینها وقتی انجام میشود که زمان بذاری تا بتونی روی اینها سرمایه گذاری کنی و به درآمد از خوانندگی برسی.

علی یزدانی:

 آفرین ، زمان برای اموزش و یادگیری بسیار مهم است و میتوان حتی در کنار آن چیزهایی رو ارائه بدهی.به صورت کلی به نظر من یک فرد همیشه باید درحال آموزش باشد و این چیزی هست که خودم هم به اون توجه میکنم

انزو حکمت:

خب سوالی که پیش میاد باتوجه به اینکه شخصی که یک آهنگ رو میسازه و منتظر بارخورد و نتیجه است و همه دنبال این هستند که زودتر به اون درآمد داشتن برسند.(از طریق استیج و قرارداد بستن)آیا این درست است که کسی که وارد این حیطه میشود دید درآمدی داشته باشه یا خیر؟آیا فکر به درآمد از خوانندگی درست است یا خیر؟

(کسب درآمد از خوانندگی)

علی یزدانی: 

این واقعا سوال سختیه ولی آره خب میتونه داشته باشه چون درنهایت همه ی کسایی که وارد این حیطه میشن دنبال شهرت و بعد مالی هستند درآمد از خوانندگی فکر میکنند و باید هم داشته باشی ولی نه وقتی که روتین زندگی خودت رو بذاری زمین که به اون برسی.

انزو حکمت:

پس باید صبور باشی و تمام تخم مرغهاتو توی یه سبد نذاری;علی، دوست دارم از تجربه ی خودت راجب این موضوع که وقتی یه سری تهیه کننده میان سمتت و اشاره کردی که کنسلشون کردی میخوام بدونم چرا؟و اینکه از کجا باید بفهمیم اونی که میخوایم باهاش قرارداد ببندیم شخص درستی است یا خیر؟

و چیزی هست که باعث رشد دو طرف شود یا خیر؟چون ممکنه که اون تهیه کننده حتی تو رو به عقب بکشونه و میخوام بدونم به نظرت چه چیزایی توی قرارداد مهمه که باید حواسمون باشه؟

(کسب درآمد از خوانندگی)

علی یزدانی: 

من یک پله میام عقب تر و فکر میکنم چیزی که خیلی بولد شده توی دنیای مارکتینگ کلمه ی “قرارداد” است یا به قول آلمانی ها فرتراک به ادمها یک توهم میدهد و این تازه اول داستان است و ممکنه یه دید غلط بده 

(حتی برای خودم این اتفاق افتاده که قراردادهای کلاهبرداری یا با پروداکشن های خوب بستم و باعث شد مردم من رو بشناسن ولی در مسیری که میخواستیم پیش نرفت و الان درحال فسخ قرارداد هستیم)اینکه این قراردادها چقدر خوبه یا بد و اینکه چقدر موثر است رو متاسفانه فقط با همون آزمون خطا و هزینه های مالی و انرژی میتوان فهمید.

(کسب درآمد از خوانندگی)

البته من فکر میکنم با وجود یک وکیل یا فردی که تخصص دارد هم شاید بشه این رو فهمید و درحال حاضر وکیل هایی وجود دارن که توی این حیطه حرفه ای هستند و میتونن چه در هنگام بستن و چه فسخ قرارداد راهنمایی های بهتری کنند 

و اینکه آن فرد به تنهایی بره و قرارداد ببنده در 95% مواقع به شکست و دردسرهای زیادی مواجه میشوند ولی من درحال حاضر ترجیح میدم به عنوان یک آرتیست مستقل کار کنم حتی اگر ضعیف باشد و اون دردسرها و مشکلات یک قرارداد رو به دوش نکشم.

انزو حکمت:

 یک چیز مهمی که خودتون اشاره کردین تحلیل موسیقی و مارکت بود و منی که چندین ساله که خواننده شدم چطور میتونم بازار رو تحلیل کنم؟چطور میتونم مارکت خوانندگی ایران رو تحلیل کنم  و درآمد از خوانندگی داشته باشم؟

علی یزدانی: 

بازم با کمک فردی که در این بازی باشه و تحلیل کارهایی که داره هیت میشه (چون یک المان مشترک دارن) تو میتونی این کار رو انجام بدی که در قدیم خواننده هایی مثل شماعی زاد و سندی و غیره موج سوار این حیطه بودند و در حال حاضر آهنگ “پاقدم” از علیرضا طلیسچی است و بعضا هم جواب میده .

درکل بعضی خواننده ها موج سوار و بعضی ها موج سازند.(مثلا توی این زمینه علیرضا طلیسچی موج ساز شد و شادمهر عقیلی هم موج ساز است و گاها موج سواری هم میکند ولی خودش موج رو ایجاد میکند و بقیه روی کار اون موج سواری میکنند.)

(کسب درآمد از خوانندگی)

گاهی یک فضای خاص اجتماعی موج رو ایجاد میکند مثلا در دوسال پیش و با وجود اون فضای اجتماعی و سیاسی و اون تشنج هایی که در ایران ایجاد شده بود کار کردند که بزرگترین آنها شروین بود که بعضا جواب داد یا خیر.

 گاهی هم با رفتن در استودیو یک فرمولی که کاملا هم یکسان نیست دستت میاد و انگار دستور پختی است که هرسری غذای تازه ای رو ایجاد میکنه و آروم آروم به این تحلیله میرسی و یک چیزهایی الهام میگیری.

یکسری خواننده ها مثل چاووشی و امیرعباس گلاب و حامیم و غیره هم کلا کاری به موج ندارن و توی دریاچه خودشون دارن کار میکنن و من خودم به شخصه خیلی دوستشون دارم و انگار موندگارترن و این به تلنت موزیک خیلی ربط پیدا میکنه.

کسب درآمد در کشور های دیگر راحت تر است یا خیر؟

(کسب درآمد از خوانندگی)

انزو حکمت:

علی جان به عنوان سوال اخر در جواب به کسایی که میگن اینکارارو کردن و الان میگن که ما دوست داریم بریم ترکیه چون موقعیت بیشتره و یا مثلا برم دبی شاید تهیه کننده های بیشتری پیدا کنم(از لحاظ آزادی) شاید از لحاظ درآمد از خواندگی راحت تر باشه،نظر خودت رو بهمون میگی؟

علی یزدانی:

خب این بازم به نظر من کلا یه مارکت کاملا جدا است.اجرا در بار یا عروسی یا کلاب یک دنیای دیگه ای از خوانندگی است که با توجه به اصطلاحی که من میگفتم از دو اصطلاح “خواننده ی مولد” و “خواننده ی مقلد” است 

(کسب درآمد از خوانندگی)

و اجرا در عروسی و بار یک خواننده ی مقلد میباشد و تو نمیتونی بری اونجا آهنگ خودتو بخونی یا انتظار یک کار قوی رو داشته باشی و در اونجا باید بزنی و بخونی تا ملت حال کنند و چیزی مثل داریوش و ابی و گوگوش و آهنگ های کاور نمیتونی بخونی.

انزو حکمت:

میشه برای واضح تر گفتن سوالم اینو اضافه کنم که از این جهت میگن بریم دبی چون یکی مثل سحر یا اهلام هم از کلاب های دبی اومد و یکی مثل شهرام شب پره هم اون زمان توی کلاب میخوندن و این تفکر از اینجا میاد و با خودش میگه منم برم دبی بخونم که بتونم تهیه کننده ها رو ببینم و آنها بیان اپانسرم بشن که بتونم کار پیدا کنم.

علی یزدانی: 

من رجوع میکنم به فیلم مارمولک که پرویز پرستویی میگفت “به تعداد انسان های زمین، راه است برای رسیدن به خدا” ..به تعداد خواننده های زمین راه است به استیج و قرار نیست اگر برای خانم یا آقای ایکس اتفاقی میوفته برای منم اتفاق بیوفته .

(کسب درآمد از خوانندگی)

هزاران المان دست به دست هم داده که سحر اون اتفاق براش بیوفته یا مثلا عرفان طهماسبی همین الان که ما  داریم با هم صحبت میکنیم خواننده ی شماره یک استیج ایران است و توی برنامه استعدادیابی شبکه ی سه سیما معروف شد.

حتی محمد مقدم هم توی اینستاگرام معروف شد و یا الیاس که توی مسابقه موسیقی معروف شد و میخوام بگم نمیشه یک نسخه رو برای همه پیچید.

یک نفر با تهیه کننده به جایی میرسه(مثل حامد همایون) و یک نفر خودش توی تلنت شو به این راه میرسه(مثل عرفان طهماسبی) یا یکی توی نایت کلاب(مثل سحر یا اهلام) یا یکی توی اتاقش ویدیو میگیره و وایرال میشه(مثل شهاب مظفری)

 و یکی دیگه با وجود یک تنظیم کننده این اتفاق براش میوفته(حامد برادران و بهنام بانی یا مثلا آرون افشار و معین راهبر) و تو نمیتونی بگی این اتفاق برای فلانی افتاده باید برای منم بیوفته و به درآمد از خوانندگی برسم چون اون مارکتش جدا بوده.

پس کلا میخوام بگم که هرکسی برای خودش مسیری داره که موفق شه و درنهایت به اون درامد از خوانندگی هم برسه.

 تو میتونی بری دبی و بگی من میخوام فضای کاری و فیلد و درآمد از موسیقی خودم رو گسترش بدم و میخوام برم خواننده ی لایو بشم درصورتی خواننده ی مولد خوبی هستم خوانندهی مقلد خوبی هم باشم. 

درنهایت یک فرد ممکنه مثل من بین اینکه یک خواننده مولد یا مقلد باشه میمونه ودرنهایت چیزیو که زمانی که اومد آلمان فهمیدم این بود که من آدمی نیستم که به استیج علاقه داشته باشم و درنهایت تصمیمم رو گرفتم که من مدرس و در شخصی هستم که در استودیو فعالیت دارم .

و درکنار اینها میتونم راه های درآمد از خوانندگی رو بگم و اینو در خودم ندیدم که برم روی استج و مردم رو با خوندنم تحریک کنم و یک خواننده ی مولد هستم با اینکه تجربه ی رستوران و کافه و حتی کلاب هم توی ترکیه داشتم ولی همانطور که قبلا گفتم در نهایت تصمیمم رو گرفتم.

انزو حکمت:

پس میتونیم بگیم این موضوع سلیقه ای هست و اینکه بگیم من قطعا توی کلاب میخونم و قطعا یک تهیه کننده پیدا میکنم که موفق شم دید اشتباهیه .

علی یزدانی:

 نه این موضوع اشتباه نیست ولی قطعا انجام شدن آن هم امکان پذیر نیست ولی میشه ازش پول دراوورد و یک درامد از خوانندگی کسب کرد.

انزو حکمت:

 اگر بخوام این مکالمه ی نزدیک به یک ساعتمون رو جمع بندی کنم فکر میکنم که اون حرفی که اول پادکست زدین راجب اینکه باید تکامل روطی کنیم تا مسیر خوب و همواری رو در کسب درآمد از خوانندگی داشته باشیم در راس تمام حرفامونه و اگر قراره مسیری رو طی کنیم فکر نکنیم که یکساله یا پنج ساله ممکنه به اون نتیجه دلخواه برسیم.

مثلا خیلیا فکر میکنن که حامد همایون یکدفعه به جایی رسید باید بگم که واقعیت اینه که یک تکاملی پشت اون بوده و طی شده که الان به اینجا رسیده.

علی یزدانی:

دقیقا اون تکامل و پختگی و باتجربه بودن رو حامد داشت و همه ی اون اتفاق ها باعث شده بود که با موزیسینی به نام سامان امامی آشنا بشه و با هم یه کاری رو انجام بدن و با هم به این مسیر برسن.آخر جمله ام رو دقیقا با اول جمله ام تموم میکنم که تکامل موضوع مهمی است و رمز پیشرفت است.

انزو حکمت:

دمتون گرم و مرسی از وقتی که گذاشتین و مرسی از شما که گوش دادین و اگر نظر یا پیشنهادی در مورد پادکست یا چگونگی درآمد از خوانندگی است ،خوشحال میشم با ما درمیون بگذارید

صفحات مرتبط

خرید ترانه و ملودی

سفارش تنظیم و میکس

آثار تولید شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *