سیو کردن پروژه در کیوبیس_ جلسه دوم

درباره پخش ویدیو سیو کردن پروژه در کیوبیس جلسه دوم کیوبیس..

سیو کردن پروژه در کیوبیس

توی این جلسه قصد داریم تا در رابطه با نحوه صحیح ذخیره کردن پروژه در کیوبیس با هم صحبت کنیم. علاوه بر این سعی می‌کنیم اطلاعات و سوالات بیشتری رو در این مقاله نسبت به ویدیو به شما ارائه بدیم پس با ما همراه باشید .اول برسیم به این جلسه و نحوه ذخیره کردن صحیح پروژه در کیوبیس:

آنچه در جلسه دوم آموزش کیوبیس می آموزید

به این جلسه خیلی خوش اومدین . می‌خوام نحوه سیو کردن پروژه در کیوبیس رو برای اولین بار بهتون آموزش بدم .منظورم از اولین بار دفعه اولی هست که مخاطب می‌خواد توی کیوبیس پروژه‌اش رو ذخیره کنه.

 بعد از اینکه پروژه رو ساختیم( طبق تمام اطلاعاتی که توی جلسه اول بهتون دادیم) و صفحه اصلی کیوبیس بالا اومد قبل از اینکه هر کاری انجام بدیم روی کیبورد کلیدهای ctrl+s رو فشار می‌دیم. زمانی که ctrl+s رو فشار دادیم صفحه ای برای ما به نمایش در میاد که در واقع محل ذخیره پروژه رو به صورت پیش فرض به ما نشون میده . ما هیچ تغییری نباید ایجاد کنیم و به هیچ عنوان نباید این آدرس رو تغییر بدیم.

 تنها کاری که لازم هست انجام بدیم از قسمت file name اسمی که می‌خوایم save پروژمون داشته باشه رو مینویسیم و بعد از اون کلید save را فشار میدیم.

نکته مهم: ترجیحاً اسمی که برای سیو کردن پروژه در کیوبیس میخوایید  انتخاب کنید همون اسمی باشه که برای فولدر پروژه‌تون گذاشتید .به عنوان مثال اگر فولدر پروژه‌تون به اسم خواننده پروژه بوده اسم سیو رو هم دقیقاً همون بزارید. مثلاً من اسم این پروژه‌ام رو جلسه دوم گذاشتم حالا وقتی می‌خوام پروژه رو سیو کنم اسم فایل سیو پروژه رو هم جلسه دوم میزارم و کلید سیو رو فشار میدم.

بعد از اینکه سیو رو انجام دادیم از سری بعد هر موقع که کلیدهای ctrl+s رو فشار بدیم دیگه صفحه‌ای به ما نمایش نمیده و پروژه به صورت پیش فرض و اتوماتیک روی فایل قبلی ذخیره میشه ( همون سیوی که درست کردیم) و دیگه نیازی نیست کاری بکنیم.

نکته مهم: اگه به هر دلیل دیدید که نیاز به فایل‌های سیو بیشتر دارید برای سیو کردن پروژه در کیوبیس  تنها کاری که باید انجام بدید اینه که کلیدهای ctrl+shift+s  رو روی کیبوردتون با هم فشار بدید بعد از اون می‌بینید که مجدداً صفحه سیو پروژه رو به ما نمایش میده . حالا تنها کاری که الان لازم هست انجام بدیم یک نام جدید از قسمت file name برای سیومون مشخص می‌کنیم و کلید save رو فشار میدیم .

توجه داشته باشید که نام جدید سیوتون متفاوت از نامی که قبلا گذاشتید باشه .مثلاً اگر من اسم قبلی سیوم جلسه دوم بوده برای فایل جدید میتونم بنویسم جلسه دوم و یه ۲ بزارم جلوش و اگر نیاز به سیوهای بیشتر داشتیم به همین ترتیب می‌تونیم عمل کنیم.

حالا اگر مجدداً ctrl+shift+s  رو بزنیم می‌تونیم هر تعداد سیوی که درست کردیم رو ببینیم.

این روش رو برای سیو کردن پروژه در کیوبیس خیلی توصیه نمی‌کنم . اینکه سیوهای متعددی برای پروژه‌هاتون بسازید و دلیلشم اینه که خیلی وقتا بعد از گذر زمان وقتی که می‌خواید توی پروژه‌تون تغییر جدیدی انجام بدین نمی‌تونید متوجه بشین که کدوم سیو آخرین سیو شما بوده مگر اینکه نامگذاری‌ها دقیق انجام شده باشه که بعد از گذر زمان از یک پروژه وقتی می‌خواستید ، بتونید آخرین سیو رو به راحتی باز کنید و مجدداً تغییرات را انجام بدید.

منظور از گذر زمان گاهاً حتی بعد از یک یا دو سال از ساخت پروژه هست. اگه بخوام خودم رو مثال بزنم گاهی پیش اومده بعد از اتمام پروژه و حتی میکس و مسترینگ یک پروژه بعد از گذشت یک سال یا حتی دو سال خواننده اون پروژه باهام تماس گرفته و مثلاً ازم خواسته تا توی پروژه تغییری بدم یا مثلاً خواسته که لاین خاصی از پروژه‌شو براش ارسال کنم .

توی این شرایط برگشت به پروژه در صورتی که تعداد بالایی سیو داشته باشید بسیار سخت و دشوار میشه اما اگر یک سیو داشته باشید به راحتی می‌تونید سیو رو باز کنید هر کاری دوست دارید توی پروژه انجام بدین و سردرگم نشید. خوب بریم دنبال ادامه آموزش.

یه نکته مهم: زمانی که تمام مراحل سیو کردن پروژه در کیوبیس  رو انجام دادین و سیو اون رو هم انجام دادید از داخل کامپیوتر شخصیتون فولدری که پروژه رو درش ساختید باز کنید و چک کنید که دو چیز حتماً در پوشه پروژه‌تون وجود داشته باشه .

اول فولدر Audio و بعد فایل save   پروژه که با فرمت cpr هست. به هر دلیل اگر وارد فولدر پروژه‌تون شدید و یکی از این دو گزینه وجود نداشت همونجا کیوبیس رو ببندید و مراحل ساخت پروژه و save  رو مجدداً انجام بدید. دقت کنید اگر به هر دلیل یکی از این دو فولدر در پوشه پروژه شما وجود نداشته باشه بعداً دچار مشکل میشید و دقت کنید پروژه شما بدون فایل cpr و فولدر Audio کار نمی‌کنه.

  اگر زمانی خواستید پروژه‌تون روبه کامپیوتر دیگه‌ای منتقل کنید یا حتی برای کارهای بیشتر مثل میکس و مسترینگ برای صدابردار ارسال کنید مطمئن بشین که توی پوشه پروژتون این دو فایل وجود داشته باشه فولدر audio که در واقع شامل تمام لاین‌های ضبط شده پروژه شما هست و فایل cpr که در واقع تمام تغییرات انجام شده درون پروژه شما رو ذخیره می‌کنه و به خاطر همینه تاکید دارم قبل از ضبط هر لاین این پوشه رو چک کنید تا مطمئن بشید که هر دو در پوشه پروژه شما وجود داره.

البته دقت داشته باشید ممکنه فایل‌های بیشتری رو شما توی پروژه‌تون بعد از ساخت مشاهده کنید که اشکالی نداره و البته هیچ کدوم از اون فایل‌ها به اهمیت فایل audio و فایل save   پروژه شما نیست. این توضیحاتی که برای شما دادم تمام اون چیزی بود که در جلسه دوم میتونید مشاهده کنید و پیشنهاد می‌کنم که ویدیو رو حتماً ببینید تا درک بهتری از این جلسه داشته باشید.

خوب حالا می‌خوام از اینجا به بعد این مقاله رو به چند تا از سوال‌های شما دوستان پاسخ بدم که اگر دوست داشتید می‌تونید با ما همراه باشید.

Cpr مخفف چیه ؟

 CPR مخفف “Cubase Project File” هست . Cubase نام نرم‌افزار تولید و ویرایش موسیقیه که توسط شرکت Steinberg تولید میشه . بنابراین، فایل‌های CPR واقعیتاً فایل‌های پروژه‌ی کیوبیس هستند که اطلاعات و تنظیمات مربوط به یک پروژه موسیقی را شامل میشن.

چرا سیو کردن پروژه در کیوبیس با فرمت cpr انجام میشه؟

سیو کردن پروژه در کیوبیس با فرمت CPR به دلایل گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیره که می‌توان اونها رو به چندین جنبه تقسیم کرد.

اولاً، فرمت CPR به عنوان یک فرمت فشرده‌سازی شده داده‌ها عمل میکنه. با فشرده‌سازی اطلاعات پروژه، حجم فایل‌های CPR به شدت کاهش پیدا میکنه که باعث سرعت بارگذاری و ذخیره‌سازی سریعتر پروژه‌ها میشه. این مزیت به ویژه برای کاربرانی که با پروژه‌های بزرگ و سنگین موسیقی سر و کار دارن، حیاتیه.

ثانیاً، استفاده از فرمت CPR باعث حفظ تمامی اطلاعات و تنظیمات پروژه میشه. با این فرمت، تنظیمات صدا، میدی، افکت‌ها، نوار زمانی و سایر پارامترها کاملاً حفظ میشه، بدون اینکه اطلاعاتی از دست بره . این امر به کاربران اجازه می‌ده که پروژه‌های خودشون رو به دقت و بدون از دست دادن اطلاعات و تنظیمات مهم ذخیره کنن.

سوماً، استفاده از فرمت CPR بهبود قابلیت انتقال و همکاری بین کاربران را فراهم می‌کنه. از اونجایی که این فرمت به صورت داخلی توسط کیوبیس استفاده میشه، کاربران میتونن پروژه‌های خودشون رو با دیگران به راحتی به اشتراک بذارن و بدون اینکه نگران از دست رفتن اطلاعات باشن.

به طور کلی، استفاده از فرمت CPR در کیوبیس به دلیل فشرده‌سازی داده‌ها، حفظ تمامی اطلاعات پروژه و ارتقای همکاری بین کاربران، انتخاب مناسبیه که به بهبود عملکرد و کارایی در محیط کار با موسیقی کمک میکنه.

چند مدل سیو کردن پروژه در کیوبیس داریم؟

به طور کلی دو روش مختلف برای سیو کردن پروژه در کیوبیس  و در واقع دو حالت رفتاری متفاوت برای save کردن پروژه ها وجود داره که به طور کامل تمامی اونها رو هم با جزئیات در ویدیو همین جلسه توضیح دادیم.

اما نکته‌ای که میخوام اینجا اشاره کنم اینه که بعضی از دوستان که تنها یک سیو رو در پروژه‌شون دارن نگران این هستن که مبادا اون save به هر دلیل پاک بشه یا از بین بره و دیگه نتونن پروژه‌شون رو بازیابی کنن.

 توی همچین شرایطی پیشنهاد می‌کنم  بجای ایجاد سیوهای متعدد هر بار بعد از اتمام ضبط یا کارهایی که با پروژه انجام میدید یک بکاپ کلی از پروژه روی یک هارد دیگه داشته باشید . به جرات میتونم بگم این مطمئن‌ترین روش برای حفظ اطلاعات هر پروژه هست.

چه مواقعی سیو کردن پروژه در کیوبیس با ارور مواجه میشود؟

فایل‌های سیو (Save) در کیوبیس، نسخه‌های ذخیره‌شده از پروژه‌هایی هستن که میتونن برای بازیابی و ادامه کار بعدی استفاده بشن. با این حال، ممکنه در برخی موارد فایل‌های سیو کار نکنن و اطلاعات موجود در اونها از بین برن . دلایل اصلی وقوع این مشکلات عبارتند از:

 

۱. خرابی فایل: اگر در حین ذخیره یا بارگذاری فایل، خطایی رخ بده یا فرایند ذخیره سازی ناقص باشه، فایل سیو ممکنه خراب بشه و اطلاعات درون اون از دست بره.

 

۲. مشکلات در حافظه: اگر حافظه دستگاه یا فضای ذخیره‌سازی پروژه پر شده یا دچار مشکلات فنی بشه، فایل‌های سیو ممکنه به درستی ذخیره نشن و در نتیجه از کار بیفتن یا خراب بشن.

 

۳. از دست رفتن توانایی خواندن فایل: در برخی مواقع، ممکنه نرم‌افزار کیوبیس یا سیستم عامل دچار مشکلات بشن  که باعث از دست رفتن توانایی خواندن فایل‌های سیو بشه. این مشکلات ممکنه به عنوان نتیجه‌ای از به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار یا مشکلات ناشناخته دیگه ای رخ بده .

باز هم تکرار میکنم که برای حفظ اطلاعات پروژه حتما بعد از هر بار ضبط ، در پایان روز یک بک آپ کلی توی یه هارد دیگه از پروژه بگیرید تا در صورت بروز مشکل بتونید از اون اتفاده کنید.

 

بعد از سیو کردن پروژه در کیوبیس اگه فایل سیو کار نکرد چیکار کنیم ؟

گاها دیده میشه پروژه ای که تا دیروز بدون مشکل داشته کار میکرده و سیو کردن پروژه در کیوبیس

 بدون مشکل و یا حتی ارور بوده الان دیگه باز نمیشه و کیوبیس نمیتونه اونو بخونه . یه سری دلیلهارو بهتون گفتیم اما گاهی واقعا دلیلش قابل پیگیری نیست . خیلی وقتا زمانی که یه سیو باز نمیشه خود کیوبیس پیامی میده که میخوایید از فایل سیو که دارید یه بک آپ بگیرم و فایل بک آپ پروژه رو باز کنم / و تنها کاری که باید انجام بدین اینه که تایید کنید و بزارید کیوبیس کار خودشو انجام بده . تو این شرایط کیوبیس یه فایل CPR  دیگه با اسم متفاوت در پروژتون درست میکنه و پروژه بدون مشکل باز میشه .

سیو کردن پروژه در کیوبیس ، در ورژن های مختلف با هم متفاوت است ؟

بله، فایل‌های سیو در ورژن‌های مختلف نرم‌افزار کیوبیس ممکنه با هم تفاوت داشته باشه ، به ویژه در صورتی که نسخه‌های مختلف کیوبیس دارای تغییرات و بهبودهای مهم در ساختار پرونده‌ها و قالب‌بندی داده‌ها باشن. این تفاوت‌ها ممکنه شامل موارد زیر باشن:

 

۱. فرمت فایل: نسخه‌های جدیدتر کیوبیس ممکنه از فرمت فایل متفاوتی برای ذخیره پروژه‌ها استفاده کنه که باعث عدم سازگاری با نسخه‌های قدیمی‌تر میشن .

 

۲. قالب‌بندی داده‌ها: تغییرات در نحوه ذخیره اطلاعات و تنظیمات پروژه ممکنه باعث بشه که فایل‌های سیو نسخه‌های جدیدتر با نسخه‌های قدیمی‌تر سازگار نباشن یا اطلاعات به درستی بازیابی نشن.

 

۳. قابلیت‌ها و ویژگی‌های جدید: بعضی از ویژگی‌ها و ابزارهای جدید که در نسخه‌های جدیدتر کیوبیس اضافه شدن، ممکنه در نسخه‌های قدیمی‌تر قابلیت دسترسی نداشته باشن. بنابراین، پروژه‌هایی که با استفاده از این ویژگی‌ها ایجاد شدن، ممکنه به درستی باز نشن.

الان که این مقاله رو دارم مینویسم نسخه 13.03 کیوبیس در حال استفاده هست .با این حال اگر پروژه ای دارید که از ورژن های قدیمی تر کیوبیس برایتون مونده میتونید اونها رو با کیوبیس جدید باز کنید . فرمت سیو کیوبیس همیشه CPR بوده و این بدین معنیه که حتی اگه پروزه ای دارید که توی کیوبیس 5 نوشته شده میتونید اونو با کیوبیس 13 هم اجرا کنید .

تنها موردی که هست ممکنه بعد از باز شدن به برخی ارورها در رابطه با بعضی سمپل ها یا پلاگین ها بر بخورین . اما فایل CPR قطعا باز میشه .

کلام آخر

تمام تلاشم توی این مقاله بر این بود که بتونید اطلاعات کامل و جامعی در مورد سیو کردن پروژه در کیوبیس بدست بیارید . در نهایت باید بگم اگه هر سوالی داشتید میتونید از بخش نظرات همین صفحه اونو از ما بپرسید و تیم پشتیبانی ما با افتخار به شما پاسخ میدن .

 

صفحات مرتبط

خرید ترانه و ملودی

آهنگتو خودت بساز

کتاب تئوری موسیقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *