آنچه در این مقاله میخوانیم: بهترین استاد
بهترین استاد
کلاس هاس آنلاین موسیقی
از سراسر دنیا
یادگیری رشته های مختلف موسیقی با بهترین اساتید ایران
دوستان عزیزم سلام امیدوارم که خوب باشید خوشحالم که این پادکست رو میشنوید و خیلی خوش اومدید به نهمین پادکست از سری پادکستهای سایت انزو حکمت ، یعنی بهترین استاد .
خیلی دوستان خیلی وقتها از من پرسیدن که توی رشتههای مختلف موسیقی بهترین استاد فلان رشته کی هست ؟ بهترین استاد گیتار ، آواز ،تار و ….
پیش کدوم استاد بریم ؟ بهترین استاد کیه که ما بریم پیشش کلاس؟ حالا توی هر رشتهای، از گیتار گرفته تا آواز تا تار ، ستار و سازهای مختلف.
من فک کردم که بیام این پادکست رو بسازم تا بتونم اساتیدی که میشناسم با اون خصوصیاتی که از یک مدرس خوب در ذهن من هست رو بهتون معرفی کنم که افراد بیشتری بتونن استفاده کنن.
قبل از اینکه بخوام افراد رو معرفی کنم به شما ، دلم میخواد تعریف یک استاد خوب از دید خودم را به شما بگم تا اول مشخص کنیم کی خوبه و چه مدرسی قابل اعتماده و اگر من به عنوان یک هنرجو میخوام برم یک ساز رو یاد بگیرم ، یک حرفه رو یاد بگیرم ، به چه شخصی میتونم اعتماد کنم و بهش بگم استاد و بدونم که این فرد میتونه به من کمک کنه در پیشبرد هدفی که دارم و میخوام بهش برسم.
تعریف بهترین استاد
از دید من بهترین استاد ، یک استاد خوب ، یک مدرس خوب کسی هست که دو تا شاخصه رو داشته باشه . شاید یک استاد باید خیلی شاخصههای متفاوتی داشته باشه مثلاً صبور بودن و یا خیلی از آیتمهای دیگه ، ولی دو تا بخش اصلی هست و وجود داره ه یک استاد یاسد حتما داشته باشه و به نظر من هر کسی که میخواد تدریس کنه باید این دو تا خصوصیت رو داشته باشه.
نقش به روز بودن اطلاعات (آپدیت بودن ) در ایجاد بهترین استاد
یکی از اون خصوصیتها به نظر من به روز بودن هست . منظور از به روز بودن همون آپدیت بودنه . به نظر من خیلی مهمه که مدرس به روز باشه ، علم و دانشی که میخواد به هنرجو منتقل کنه به روز باشه .
مثال میزنم : توی بخش صداسازی و آواز توی ۱۰ سال اخیر ۱۵ سال اخیر خیلی سبکهای مختلفی وجود داشته برای صداسازی. خیلی اشخاص اومدن در دنیا که سبک های جدیدی رو با خودشون آوردن . حالا اسم نمیبرم خیلی از اونها کتاباشون توی ایران موجود هست حتی همین جا توی انگلیس و کشورهای اروپایی هم کتاباشون هنوز موجود هست.
یه زمانی این کتاب ها منتشر شد و در وان کتاب ها نویسنده ها اومدن یه شیوه جدید رو برای صداسازی مطرح کردن ، یه سری تمرین های جدید رو در واقع ایجاد کردن و خوب یه سر صدای ایجاد شد و خیلی سریع منتشر شد ، همه خیلی سریع اون تکنیک ها رو یاد گرفتن و تمام اساتید دیگه اون سبک ها رو انتخاب میکردن و تدریس میکردن به هنرجوهاشون برای اینکه بهترین استاد باشن .
زمان که گذشت ، دو سال سه سال ۴ سال ۵ سال که گذشت و خب خیلی از اساتید در واقع تاثیرات اون تمرینها رو داشتن روی هنرجوهاشون میدیدند و میتونستن متوجه بشن که هر تمرین روی هر هنر جو چه تاثیری داره میزاره .
بعد از اون یه نفر یا نفرات دیگه ای اومدن و گفتن که اوکی مثلا اگر این آقا در این کتاب ۲۰ تا تمرین صداسازی داره ، از این ۲۰ تا تمرین چهار تاش نه تنها خوب نیست بلکه باعث آسیب در هنرجو هم میشه و ریسک آسیب دیدگی برای هنرجو خیلی بالاست .
خب اینا اومدن و یه سری تغییرات در تمریناتی که ریسک آسب دیدن رو در هنرجو بالا میبرد یا تغییر دادن یا کلا یه تمرین دیگه رو جایگزین کردن .
خب بعد از اون کسی که آپدیت باشه بهترین استاد هست و میتونه از این تغییرات اطلاع داشته باشه ، کسی که آپدیت نباشه همون اصول ۱۰ سال پیش ، همون تمرین های گذشته رو داره هنوز با هنر جوهاش کار میکنه و هیچ وقت هم خودش رو آپدیت نمیکنه نمیتونه به خودش بگه بهترین استاد حالا هر چقدرم که تعداد هنر جو ها زیاد باشه .
و حالا این وسط ممکنه خیلی وقتا هنرجو به اون نتیجه ای که میخواد نرسه حتی ممکنه خیلی وقت ها از اون رشته ای که داره کار میکنه زده بشه چون میبینه هر چی تمرین میکنه نتیجه نمیگیره و یا بدتر از اون هنرجو آسیب دیده .
یه نکته رو هم بگم اینکه مثال آواز و صداسازی میزنم چون خیلی واضح تر شاید باشه ولی توی سازهای دیگه هم قطعا این مورد وجود داره.
پس به نظر من آپدیت بودن و به روز بودن اون استاد بسیار بسیار مهمه.
ودومین چیزی که به نظر من خیلی اهمیت داره که استاد باید بلد باشه انتقال اطلاعات هست .
نقش انتقال اطلاعات در ایجاد بهترین استاد
ببینید یه زمانی یه سری افراد هستند که توی حوزه کاری خودشون بسیار کارآمدن و بسیار حرفهای هستن. به عنوان مثال یه نوازنده هست که بسیار نوازنده حرفهایه ، با گروههای بزرگی تجربه همکاری داشته ، خودش نوازنده بسیار بسیار حرفهای و خوبی هست ، یا یک خواننده هست که صدای خیلی خوبی داره ، صدای خیلی حرفه ای و ژوستی داره و کنسرت های بیشماری گذاشته و همه میشناسنش.
خب حالا سوال اینه آیا این افراد که خوانندههای خوبی بودن یا نوازندههای خوبی بودن آیا الزاماً میتونن اساتید خوبی هم باشن؟ قطعاً نه
بذارید مثال فوتبالی بزنم . همونطور که خیلی وقتا ما دیدیم بازیکنانی که در زمان بازیشون و در زمانی که بازیکن بودند ، شاید معروفی نبودند اما الان مربیهایی هستند که بسیار موفق هستند .
و از اون طرف کسانی هستند که در گذشته بسیار بازیکنهای خوبی بودند، بسیار بازیکنهای معروفی بودند صدها جایزه گرفتن در زمان بازیکنی خودشون اما الان در زمینه مربیگری خیلی موفق نیستند. مثال فوتبالی زدم چون شاید یکمی قابل لمستر باشه. مدرس خیلی مهمه که بتونه اطلاعاتی که داره رو بلد باشه چه جوری منتقل کنه به هنرجو و این موضوع بسیار بسیار مهم هست در ساخت بهترین استاد.
من این دو تا نکته رو گفتم که بگم تمام اساتیدی که الان میخوام معرفی کنم تمامشون این دو تا خصوصیت رو دارند . حالا من از کجا میتونم بگم این دوتا خصوصیت رو دارند؟ یعنی هم علمشون به روزه هم اینکه مدرسهای خوبی هستند و علمشون رو میتونن به خوبی منتقل کنن.
دلیلش اینه که من توی ایران ۹ سال ۱۰ سال استودیو داشتم و با دهها نوازنده و خواننده همکاری داشتم و همین الانم که توی یک سال و خوردهای تقریباً توی سال ۲۰۲۴ من انگلیس زندگی میکنم هنوز با خیلی ها در ارتباطم و کاراشونو دنبال میکنم ، پیگیری میکنم و خیلی وقتا از هنرجوهاشون میپرسم که فلانی در زمینه تدریس چطوری هست ، سبک تدریسش به چه شکل هست و حتی بیشتر از اون میتونیم همیشه از خروجی هایی که ان استاد داشته بفهمیم که استاد خوبی بوده یا خیر
در واقع از هنرجوهای یک استاد میشه این رو تشخیص داد . به همین علت کسایی که میشناسم و این خصوصیت رو دارن بهتون معرفی میکنم . حالا ممکنه یه سری اساتید هم باشن یه سری افراد هم باشند بسیار اساتید خوبی باشند اما من نشناسم که همینجا ازتون میخوام که برامون اسم اساتید رو اگه میشناسید که این خصووصیاتی که گفتیم دارند رو به ما هم بگید در بخش کامنت ها تا دوستان دیگه هم استفاده ببرن.
نکته : اضافه کنم که اگر بعد از معرفی اساتید شما علاقه داشتین که بخواین باهاشون کلاسی بردارید میتونید از طریق صفحه آموزش آنلاین در سایت انزو حکمت اقدام کنید.
نکته 2 : شاید بعضی از دوستان بگن ممکنه این اساتید در شهر های غیر از شهر ما باشن . باید عرض کنم در حال حاظر در تمام دنیا کلاس های آنلاین با بهترین استاد در رشته های مختلف کلاس هایی برگزار میشه پس نگران غیر حضوری بودن کلاس ها نباشید
معرفی اساتید رشته های مختلف موسیقی
در بخش صداسازی و آواز :
در بخش صداسازی و آواز ایرانی نوید نیک
در بخش آموزش آواز و صداسازی پاپ ، مهدی جابری
در بخش آموزش تصنیف و آواز ایرانی ، صوفی نمازی
آموزش آواز و صداسازی پاپ ، علی یزدانی
در بخش آموزش آواز و صداسازی راک ، سپهر دانش
در بخش آموزش صداسازی و آواز پاپ ، هیرمان بردبار
در بخش آموزش گیتار:
در بخش آموزش گیتار نایلون (گیتار کلاسیک ) و گیتار الکتریک ، بهشاد بحرانی
در بخش گیتار نایلون (گیتار کلاسیک) ، پوریا عاشور ماهانی
در بخش آموزش ساز کمانچه
در بخش آموزش ساز کمانچه عباس سرافراز
در بخش آموزش سازهای کوبهای :
در بخش آموزش سازهای کوبهای ، ساز کنگا جیمبی و کاخن نوید چرامی
در بخش آموزش سازهای کوبهای ، ساز تنبک علیرضا صغیر
در بخش آموزش سازهای کوبهای ، ساز دف مهدی بناکار
در بخش آموزش سازهای کوبهای ، دف تنبک کاخن پوریا رضایی
در بخش آموزش فلوت کلیددار
در بخش آموزش فلوت کلیددار ، فرهاد کاظمی
در بخش آموزش ساز عود
در بخش آموزش ساز عود ، نجمه صغیر
در بخش آموزش ساز کالیمبا
در بخش آموزش ساز کالیمبا ، آرمین ضرابی
در بخش آموزش ویولن کلاسیک
در بخش آموزش ویولن کلاسیک ، پارسا خاکسار
در بخش آموزش گیتار باس
در بخش آموزش گیتار باس یا همون گیتار بیس ، علیرضا پادگانه
در بخش آموزش پیانو
در بخش آموزش پیانو ، حمیدرضا خرم پناهی
در بخش آموزش آهنگسازی و تنظیم:
در بخش آموزش آهنگسازی و تنظیم ، محمد شادفر
در بخش آموزش آهنگسازی و تنظیم ، محمد موسوی
در بخش آموزش تار ، سه تار ، تنبور
در بخش آموزش تار ، سه تار ، تنبور ، احسان گلریز خاتمی
در بخش آموزش نرم افزار کیوبیس
و در نهایت در بخش آموزش نرمافزار آهنگسازی ، کار با نرم افزار کیوبیس ، انزو حکمت
حرف آخر
خیلی خوشحال شدم از اینکه این پادکست رو تونستم برای شما ضبط کنم . شمایی که دارید این پادکست رو میشنوید اگر استادی رو توی بخش خاصی میشناسید که من اسم نبردم و قطعاً خیلی از اساتید هستند که من نمیشناسم ولی اساتید خوبی هستند اگر شما میشناسید حتما بنویسید برامون که ما هم باهاشون آشنا بشیم و استفاده میبریم .
دم شما گرم تا پادکست بعدی خدانگهدار.