24 .کاربرد سازهای کوبه ای در ارکستر (بخش اول)

انواع ساز کوبه ای
24.کاربرد سازهای کوبه ای در ارکستر (بخش اول)
انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر

انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر

نکته مهم : این مقاله تنها بخشی از گفت و گوی مورد بحث (کاربرد سازهای کوبه ای در ارکستر(بخش اول) میباشد . لطفا برای استفاده هر چه بیشتر، فایل صوتی این پادکست رو گوش کنید .

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

سلام خیلی خوش اومدین به سری پادکست‌های سایت  انزو حکمت  و امروز در خدمت آرمین ضرابی عزیز(متخصص در انواع ساز کوبه ای و مدرس و نوازنده سازهای کوبه‌ای) هستیم.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

اگر خاطرتون باشه توی دوتا پادکست قبلی که با آرمین ضرابی عزیز ضبط کردیم توی پادکست اول “سوالات متداول هنرجویان موسیقی” رو صحبت کردیم در رابطه باهاش و آرمین کلی توضیح داد و خیلی هم مورد استقبال شما قرار گرفت.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

 و توی پادکست دوم در رابطه با “اهمیت ریتم در موسیقی” صحبت کردیم و امروز یه کوچولو تخصصی‌تر می‌خوایم در رابطه با “انواع ساز کوبه‌ای و کاربرد اون‌ها توی گروه یا ارکست” صحبت کنیم.آرمین جان سلام

آرمین ضرابی:

سلام و خیلی ممنونم از اینکه مجدداً منو قابل دونستی و در خدمتت هستم

انزو حکمت:

آرمین جان بهتره اول از معرفی انواع ساز کوبه‌ای برامون بگی و اینکه به چند دسته اصلی تبدیل میشن و جزئیتر چی هستند؟اینو برامون توضیح بده لطفا

آرمین ضرابی:

انزو جان اول که من دوست دارم از شما خواهش کنم که توی این پادکست ، اون علم و دانش تجربه و تخصص خودت رو هم در اختیار سایر دوستان عزیز بزاری چون خودت هم از نوازندگان بسیار چیره دست و مدرسین خوب انواع ساز کوبه‌ای هستی و سالهاست که تجربه نوازندگی و تدریس داری و بدون اغراق میگم که یکی از بهترین پرکاشنیست‌هایی که من کنارش افتخار داشتم ساز بزنم بودین .

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

در رابطه با انواع ساز کوبه‌ای بهتره بگم که ما یک سری از سازها را داریم که تحت عنوان سازهای پرکاشن معرفی میشوند. کلمه پرکاشن در لغت به معنی سازهای کوبه‌ای است یعنی مجموعه ای از سازهای پرکاشن را اصطلاحا همون سازهای کوبه‌ای میگن و هر سازی که در حقیقت به صورت کوبه ای نواخته بشه بشه یا وظیفه اجرای ریتم رو داشته باشه ، جزو سازهای پرکاشن محسوب میشه .

حالا میخواد به صورت محلی یا بومی باشه یا جنبه بین المللی داشته باشه(یعنی استفاده فراگیرتری ازش بشه مثل کونگا،جیم بی،داربوکا و کاخن که تقریباً بین المللی هستند) و یکسری سازهایی مثل دف و تنبک رو میشه گفت منحصراً خاص ایران هست و از قدیم توی موسیقی سنتی ایران بوده و یه سری سازهایی مثل تابلا یا تبلا بیشتر توی موسیقی نواحی هند و پاکستان و افغانستان و این نواحی استفاده میشه ولی همه اینا جزو سازهای پرکاشن محسوب میشه.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

حالا اینکه هر کدوم اسم جداگانه‌ای دارند خب دیگه طبعاً همینطوره (وقتی میریم بیرون با خیلی از خیابون‌ها مواجه میشیم و هرکدوم اونها یک اسمی دارن و خب موسیقی هم همینه،سازهای کوبه‌ای هم همینه)اینها در دسته سازهای پرکاشن قرار دارند و ساز درامز ساز هم جزو آن دسته است و این ساز به لحاظ کلی از نظر من باز هم جزو سازهای پرکاشن محسوب میشه(پرکاشن یعنی سازهای کوبه‌ای و سازهای ضربه ای)بنابراین درامز هم همین هست.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

درامز یک نوع ساز پرکاشن است ولی خب چون خیلی سیستمش مجزا هست(درامز یک دستگاه خیلی کامل محسوب  میشه)و مجموعه‌ای از طبل‌ها و سنج‌ها که با دست‌ها و پاها کنترل میشن و نوازندگی میشن;بنابراین توی این قضیه معمولا درامز رو زیر مجموعه پرکاشن نمیارند.(نه اینکه اشتباه باشه به این دلیل که خودش خیلی ساز کامل‌تر و تفکیک‌تری هست)ولی از نظر من جزو سازهای کوبه ای است.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

دوستانی داریم که از قدیم و از سال‌ها پیش در ایران(مخصوصاً در مجالسها و مجالس عروسی)یکسری سازهایی رو استفاده میکردن که در حقیقت به اون پد الکتریک میگن یا تحت عنوان پدهای اسپیدی ، به صورت صفحه‌های مربعی یا مستطیل است و روی یه سه پایه سوار میشه و خیلی راحت هم قابل حمل است و خیلی از دوستان (از قدیم تا الان)پرکاشن میگن و خب از جهتی درست است(چون با اون سازها هم به صورت کوبه ای کار میشه).

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

دسته بندی سازهای کوبه ای

انزو حکمت:

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

انواع ساز کوبه‌ای به طور کلی به چند دسته تقسیم میشن؟

آرمین ضرابی:

ما یه سری از سازهای کوبه ای رو  داریم که اصطلاحا پوستی هستند(با پوست ساخته شدن)حالا این پوست می‌تونه پوست طبیعی باشه بعضی از سازها از پوست طبیعی استفاده میشن مثل کونگا ، جیم بی یا همون تنبک خودمون و حتی یه زمانی درامزها(15/20 سال پیش)یه سری آکوست ها بود که از پوست طبیعی استفاده می‌شد و خیلی هم خوش صدا بودن و حالا بعدا راجب این صحبت می‌کنیم که چرا استفاده از پوست طبیعی کمتر شده است.

یه سری سازها به صورت پوستی هستند اما یه سری از انواع ساز کوبه‌ای ،پوستی نیستند(یا به صورت چوبی هستند یا بدنه فلزی دارند حتی یا حالت فایبرگلاسی دارند) مدل‌های مختلف وجود داره و مثلا ساز کاخن سازی است که کاملاً از چوب ساخته شده و تمام اضلاع و تمام ابعادش به صورت چوبی هست.

انزو حکمت:

فکر میکنم الانم یه سری از انواع ساز کوبه‌ای و کاخن ها هستند که یه قسمت پوستی هم دارند

آرمین ضرابی:

آره مثل ابودرام یا اودو که توی ایران بیشتر این سازو به اسم کوزه می‌شناسند یعنی کلاً به همش کوزه میگن و متریال کوزه بیشتر حالت سفال سرامیک است و خب واقعاً هم مثل کوزه است و توی موسیقی‌هایی که حال و هوای سنتی یا به صورت تلفیقی باشه ، معمولا استفاده میشه ولی ساز ابودرام یا اودو سازهایی هستند که یه کمپانی معتبری مثل ماینل(ولی همون مینل خونده میشه)ساز رو که تولید می‌کنه عمدتاً از فایبرگلاس در بدنه این ساز استفاده می‌کنه .

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

همونجور که گفتی از کاخن الان از یه مدلایی که حالت پوست داره استفاده می‌کنند ، توی ابودرام و اودو هم مثلاً یه قسمت‌هایی هست که یه دایره رو درآوردن(به صورت پوست مانند)یعنی صرفاً دیگه یک ساختاری شبیه به کوزه رو نداره و میشه یا از قسمت‌هایی از اون پوسته و یا روی بدنه فایبرگلاسی یا بدنه حالت سفالی که حالا توی برندهای یه مقداری سنتی تر استفاده می‌شه کمک گرفت.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

 یه سازی که امروزه و در ایران، در نوع خودش زیبا و پرکاربرد می‌تونه باشه، ساز هنگ درام یا هند فن است که بدنه اش فلزه و خبری از پوست نیست و بعید هم می‌دونم که توی شکل‌های بعدی و تکامل یافته ترش هم بخواد از پوست استفاده بشه چون نوع بدنه و ساختار ساز جوری هست که این ساز دوتا نیم دایره هلال مانند یکی رو و یکی زیر به همدیگه پرس میشه و این صفحه‌ها قبل از اینکه حالا بخوان پرس بشن و به همدیگه متصل بشن به وسیله چکش ثابت و کوک میشه.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

ساز هنگ درام گام‌های مختلفی داره و گامی که در ایران استفاده میشه و ساخته میشه ، گام رمینورهست ولی خب گام‌ها و اسکیل‌های مختلفی داره که هم توی گام‌های مینور ساخته شده وهم توی گام‌های ماژور ساخته شده و حالا بیشتر شکل متداولشم هنگ درام های 9 نت است(یعنی یک نوت وسط و هشت نت دور تا دور سازکه اصطلاحا به آن تنفی میگویند)و هرچقدر تعداد نوتش بیشتر میشه ، توانایی ساز در وسعت و گستره صوتی هم بیشتر میشه.(یعنی ملودی‌ها بیشتر در اختیار نوازنده هستند).

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

 این موضوع که یک عده با هنگ درام فقط ملودی می‌زنن ، کاملا اشتباهه و همیشه باید یادشون باشه که این ساز در وهله اول یک ساز پرکاشن هست(یعنی یک ساز کوبه‌ای هست)و باید جملات ما ، جملات ریتمیک ملودیک باشه و خب هنگ درام موضوع وسیعیه و میتونیم بعدا مفصل تر راجبش حرف بزنیم.

جنس پوست های به کاررفته در انواع ساز کوبه‌ای

انزو حکمت:

بله حتما;شما خودت مدرس این ساز هستی و می‌تونیم خیلی خوب در رابطه باهاش صحبت کنیم.فکر میکنی نکته ی منفی در ساز کوبه ای چیه؟و اون سازهایی که گفتی از پوست هستند، از پوست چه حیوونی است؟

آرمین ضرابی:

چشم اینو هم توضیح میدم و یه ساز از انواع ساز کوبه‌ای که میخواستم بهش اشاره کنم(با اینکه خیلی تعدادشون زیاده) ساز زایلوفون هست و نمیدونم دوستان بلز رو دیدن یا نه؟( بلز که در موسیقی کودک استفاده می‌شه) و البته سازی نیست که صرفاً در موسیقی کودک باشه(در ایران بیشتر برای کودک استفاده میشه)حالا ما به بلز کاری نداریم و می‌خوایم از زایلافون که یکی از انواع ساز کوبه‌ای هست، صحبت کنیم.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

زایلوفون از لحاظ شکل شبیه به بلزه ولی خب این ساز خیلی بزرگتره و معمولا در حالت ایستاده نواخته میشه و اون بلزی که دوستان دیدن تیغه‌ها به صورت فلزی هست ، در زایلافون چوبی هست و خب استک های مخصوص خودش رو داره که در حقیقت است سرشون حالت گوی مانند (گرد هست) اصطلاحاً ما به اونا میگیم یک نوع از استیک به اسم ملت است و جزو سازهای کوبه ای خوش صدا هست و خیلی جالبه که اونم هم توانایی اجرای الگوهای ریتمیک رو داره و هم ملودیک.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

زایلوفون که یکی از انواع ساز کوبه‌ای است در ساختار، تفاوتی با بلز نداره(بلزی رو در نظر بگیرین که یه صدای بم داره)حتی همون بلز هم جزو سازهای کوبه ملودیک محسوب میشه چون بچه‌ها این ساز رو با یه چوبک هایی میزنن  و چون در اثر ضربه زدن ، ساز میزنن پس اون یه ساز کوبه ای ملودیک محسوب میشه.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

حالا در رابطه با اون سوال شما که راجع به انواع پوست‌ها و این داستان‌ها سوال کردیم;معمولا توی سازهای پرکاشن از این چیزایی که من نام می‌برم استفاده میشه: از پوست گاومیش یا بوفالو، از پوست بز،حتی یه جایی از پوست شکم آهو و تا یه جایی میش استفاده میشود ولی خوب اینکه هر کدوم توی چه سازی است رو اگه بخوام دونه دونه اسم ببریم هم یه مقداری توضیحاتمون زیاد میشه و هم اینکه این موضوع سلیقه ای است.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

طبق تجربیات و دیده هام ، در سازهای پرکاشن اکثراً از همون پوست بوفالو یا گاومیش استفاده میشه.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

تفاوت جنس پوست ها

انزو حکمت:

تفاوت توی چیه؟(درنوع پوست‌های مختلف)مثلا اگه پوست بز یا بوفالو استفاده میکنند تفاوت آنها در چیست؟یا حتی من شنیدم از پوست شتر هم در انواع ساز کوبه‌ای استفاد میشه

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

آرمین ضرابی:

آره درسته .عرضم به حضورتون که آره این شترم که شما فرمودید هست و خب نگاه کنید ضخامت و ذات این پوستا با همدیگه متفاوته و خب در حقیقت حیوون‌های مختلفی استفاده میشه  ولی خب جالبه به دوستان بگم یه زمانی هست که شاید پوست یک حیوان استفاده بشه ولی نه اینکه از تمام قسمت‌های انواع ساز کوبه‌ای بیان همونو بگیرن.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

در کونگاها(درایران به تومبا معروف است) و حالت بشکه‌ای مانند داره و برای این ساز از پوست شکم بوفالو استفاده میشود ولی توی قسمت بونگاس از پوست سر بوفالو استفاده میشود که نازکتر باشد. بالاخره یک تفاوتی داره (مثلاً اون قسمتی که نازک‌تره یه صدای دیگه باید توی ساز ایجاد کنه و اون قسمت که ضخامتش بیشتره باز یه صدای دیگه باید ایجاد کنه) بنابراین می‌خوایم بگیم که از هرچندتا طبلی که میبینیم میتونه قسمت های مختلف یک حیوان باشه و صدای متفاوتی داره.

حالا راجع به پوست بز و شتر هم که گفتین،خب خیلی استفاده می‌شه ولی اونا یه مقداری نیاز به هم نگهداری بیشتری داره و هم اینکه روی هر سازی سوار نمیشه (مثلاً پوست بز توی یه سری کونگاها سوار می‌شه که طوق قوی دارند) کلا ساز های پوستی باید طوق قوی ای داشته باشند ولی در  رابطه با این نوع پوست ، اگر طوق ضعیف باشد تاب برمیداره و عملا کار نمیکنه (پوست بز و شتر نیاز به چندین بار کوک شدن داره و نسبت به بوفالو و گاومیش تغیرات دمایی بیشتری دارد و نوسان بیشتره).

من اینو دیدم که مثلاً توی ساز خودم که از پوست بوفالو بوده با یکی از هنرجوهام که پوست بز انداخت(در بین انواع ساز کوبه‌ای هم از لحاظ قیمتی می‌خواست یه مقدار مناسب‌تر بشه هم اینکه اصلاً اون پوست یه حالت مصنوعی و دلقی بود) و می‌خواست عوضش کنه که من دیدم خیلی چالش براش به وجود میومد ولی خب خداروشکر در نهایت سازش رو ارتقا داد و ساز ال پی گرفت و کلاً از این داستان راحت شد.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

در ساز تنبک از پوست شکم گوسفند و گوساله استفاده میشه (که این توی ساختار انواع ساز کوبه‌ای مختلف می‌تونه متفاوت باشه)و حتی بعضی وقتا از پوست شکم آهو هم استفاده می‌شه و اینا صداهاشون با همدیگه متفاوت هستند (بسته به نوع دهنه تغیر میکنن) سازهای کوبه ای ، دهانه‌های مختلفی دارند(یا دهنشون از لحاظ سایز و قطر دایره، بازتره و بم تر هستند و  یا دهنه اشون یه خورده جمع‌تر یا کوچکتره) و تمام اینا در صدای انواع ساز کوبه‌ای لحاظ میشه .

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر )

در ادامه مبحث انواع ساز کوبه‌ای باید بگم کسانی که متخصص هستند میتونن به شما بگن که براساس سایز و ضخامت و اندازه ی دهنه ، این پوسته رو بندازین بهتره (اگر کسی یه عمری پوست تنبک رو عوض میکنه دلیل نمیشه برای پوست کونگا هم بری پیشش چون سیستم های متفاوتی دارند) تنبک برای عوض کردن پوستش،یه حالت خیلی سنتی داره ولی خب عوض کردن پوست کنگا در انواع ساز کوبه‌ای، این داستان‌ها رو که دیگه نداره.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر )

 

تنبک سازی است که کوک ندارد(شاید برای یه مدل هایی،دوستان طوق طراحی کنند و پیچ بزارند ولی خب در شکل اصیل آن بدون کوک است)یعنی پوست روی دهانه و طوق اصلی ساز که چوبی هست کشیده میشه و اونو آنقدر باید باهاش ساز زد و هی بکشن و جلوی بخاری هی ماساژ بدن و این پوست خب ذاتا همینه.(خوش صدا بودن آن در مرحله ی نگهداری است)ولی خب سازی مثل کونگا و جیم بی و داربوکا ، کنارشون پیچ دارند و آچارکشی میشن و شما میتونین حتی کوک اون رو تغییر بدین.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

شما که به هر حال ضبط‌های استودیو متعددی داشتی و خودت تنظیم کننده پرودیوسر و ساوند اینجینیر هستی و یک صدابردار خوب هستی قطعاً می‌دونی که توی یه سری کارا، دوستان حتی کوک ساز رو تغییر میدن(با اینکه ساز کوبه‌ای در حقیقت جز سازهای ملودیک نمیاد یعنی ما براش دو ، ر ، می ، فا ، سل رو توی نواختن و تدریس خیلی قائل نمی‌شیم) ولی خب یه جاهایی هست که اگه کوک سازه رو نسبت به گام آهنگمون تغییر بدیم صداها خیلی چفت‌تر و قشنگ‌تر میشه.

این کار رو میشه برای کونگا و درامز و خیلی از انواع ساز کوبه‌ای میشه انجام داد(حتی برای کیک درام)و کاملا از لحاظ فرکانسی میشه تغییرش داد ولی مثلاً یه سازی مثل تنبک ما فقط توسط صدابردار میتونیم توی صداش یه کمی دخل و تصرف داشته باشیم اما اینکه بخوایم در استودیو یه تنبک رو آچار بکشیم و کوکش رو تغیر بدیم رو نداره.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

انزو حکمت:

حالا این وسط یه مدل پوستها هم هست که یه شرکت آمریکایی مثل رمو اونا رو تولید کرده و در آن طلق و پوست کنار همدیگر هستند(پوست نسبت به گرما و سرمای هوا تغیر میکنه)و شرکت رمو و خیلی از شرکتهای بزرگی که از اون استفاده میکنند، محصولاتشون رو با هم ارائه میدهند(مثلا شرکت ال پی،کونگاهایی که تولید میکنه رو از پوست رمو میزنه یعنی بدنه برای ال پیه و پوست برای رمو است)و تمام اینها در انواع ساز کوبه‌ای همزمان با هم باعث شده که کوک ثابت‌تر بمونه.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

آرمین ضرابی:

بله دقیقاً;الان همین صحبتی که شما داشتی رو می‌خواستم به دوستان به شکل دیگه‌ای بگم که شما لطف کردی و خیلی کامل‌تر گفتی.رمو واقعاً یکی از معتبرترین برندهای دنیا در زمینه انواع ساز کوبه‌ای و اختصاصا راجب پوست است. اینکه میگیم ال پی اومده پوستا رو به رمو داده که بزنه ولی اینو هم بگم که ال پی خودش کم برندی نیستا و ال پی خودش برند خیلی خوبیه ولی اونا اومدن اینکارو با هم مشترک انجام دادن که بتونن یه کار قوی تر و کم عیب و نقص تر رو ارائه بدن.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

بررسی علت تعصب در انواع ساز کوبه‌ای سنتی

انزو حکمت:

من فکر میکنم که حتی در رابطه با سازهای ایرانی هم که تا الان همچین اتفاقی نیفتاده به خاطر اون تعصبی که یه سری از نوازنده‌های سنتی ما نبت به سازها دارند و ما اینو توی سازهای ملودیک(مثل تار و سه تار)هم می‌تونیم ببینیم مثلاً توی سال ۲۰۲۴ گیتاری(یا انواع ساز کوبه‌ای که قابلیت کوک دارند)می‌سازند که کوک رو خیلی راحت و حتی روزها نگه می‌داره. در واقع الان با یکسری سیستم ها کوک‌هایی ساختند که میکرونی و با کوک ثابت میتونی کوک رو تغییر بدی.

در سه تار یا تارهایی از انواع ساز کوبه‌ای که تولید میشه هنوز با اون کوکای قدیمی چوبی که حالا خود نوازنده‌های سنتی ما خیلی خوب می‌دونن که خیلی سخته کوک کردنشون وهیچ وقت هم دقیق در نمیاد و به خاطر اون تعصب اشتباهی است که نوازنده‌های انواع ساز کوبه‌ای سنتی ما دارند.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

یه سازی مثل دف که این اتفاق براش نیوفتاده به خاطر تعصب نوازندگی ایرانیا بوده که نتونستن بپذیرن که همچین چیزی وجود داشته باشه وگرنه فکر نمی‌کنم که تولیدش برای کمپانی و شرکت‌های بزرگ کار سختی باشه.

آرمین ضرابی:

این چیزی که شما داری میگی کاملاً درسته و خب حقیقتاً منم تنها دلیلش رو تعصب میبینم(ما درسته میگیم موسیقی سنتی ولی ای کاش یه سری قالب‌های سنتی رو می‌شکستیم) من خودم نوازنده و مدرس دف و تنبک هستم(البته در سبک مدرن یعنی بر اساس ریتم‌های بین‌المللی و یا مشابه سازی با ریتم‌های درامز)ولی کاش یه مقداری نگاه رو نسبت به دف و تنبک تغییر می‌دادیم که یک بتونیم گریدش رو در دنیا بالاتر ببریم. انواع ساز کوبه‌ای و سازهای دیگه با کوکش هست که مهمه و بدون اون نمیشه.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

فکر کنید شخصی تنبک رو به یک کشور دیگه میبره و میخواد با یک ارکست تمرین که و خب برای اونا هم جذابه که مثلاً یه سری از انواع ساز کوبه‌ای که ندیدن رو ببینن و استفاده کنند و اتفاقاً خیلی حمایت می‌کند ولی اون رهبر ارکست بعد یه مدت میبینه که اون  نوازنده تنبک ممکنه بعد از یکساعت و نیم کوکش عوض بشه و وقتی بهش بگن سازتو کوک کن میگه ببخشید من باید ببرمش جلوی بخاری و ماساژ بدم که درست بشه!!و خب همچین چیزی تو دنیا نمیشه.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

انزو حکمت:

من فکر میکنم چون تا الان این مدلی فکر نکردیم این اتفاق ها نیوفتاده و اگه نوازنده های تنبک(که بسیار هم حرفه ای هستند) حتی در وهله ریتم نوازی هم از ریتم های ایرانی خارج نمیشوند یعنی هیچ وقت توی ریتم‌های یکمی بین المللی تر نمیرن. نمیگم ریتم‌های ایرانی بد هستند،نه اصلاً ،کلیت ساز تنبک و دفع “ریتم‌های ایرانی”است ولی خیلی خوبه که در کنار ریتم‌های ایرانی، ریتم های بین‌المللی هم نوازنده‌ها یاد میگرفتن که بتونن کمی وسیع‌تر به آن نگاه کنن.(حتی اگر قصد خارج را نداشته باشند)

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

یه سازی مثل بندیر یه سازی مثل طبلا که ساز محلی مثلاً هندوستانه چرا با ساز بین‌المللی شروع می‌کنند کنسرت گذاشتن؟چون اون چهرجوب تعصبه رو از بین بردن یا یه سازی مثل کاخن رو می‌تونیم انحصاری بگیم قبل از اینکه یه ساز بین‌المللی باشه یه ساز بومی محلی بوده و الان تبدیل به یه ساز بین المللی شده ولی این اتفاق برای سازهای ایرانی نیوفتاده. شما نمی‌تونین ببینین توی یه ارکستر حرفه‌ای از تار و سه تار استفاده کنند درصورتی که اساتید بسیار بزرگ و برجسته‌ای رو در دنیا داریم.

( انواع ساز کوبه ای و کاربرد آنها در ارکستر)

هیجون این ادغامه اتفاق نیوفتاده و اگر هم قرار گرفته اونقدری بزرگ و وسیع نبوده که یه فرد خارجی همونقدر که در مورد کاخ می‌دونه در رابطه با تنبک و انواع ساز کوبه‌ای سنتی هم بدونه و همونجور که الان کونگا معروف هست دف هم باشه و اگر شما نکته ای داری که اضافه کنی ، اضافه کن تا برگردیم سر بحث اصلیمون…

صفحات مرتبط

خرید ترانه و ملودی

سفارش تنظیم و میکس

آثار تولید شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *