06. ریتم 6/8 لس آنجلسی

درباره پخش ویدیو 06. آموزش ریتم 6/8 شاد

آموزش بونگاس جلسه ششم - ( آموزش ریتم 6/8 شاد )

نکته مهم 1 : برای درک و استفاده بهتر از (جلسه ششم – آموزش ریتم 6/8 شاد ) حتما ویدیو این جلسه رو تماشا کنید و تنها به خواندن این مقاله بسنده نکنید. همچنین ویدیو شامل تمرین های تصویری میباشد که الزاما باید آن را تماشا کنید . 

نکته مهم 2 : بعد از دیدن این جلسه آموزشی (جلسه ششم بونگاس ) به جلسه هفتم  از آموزش ساز بونگاس بروید.

سلام و درود بر شما دوستان عزیزم. وقت تون به خیر آرمین ضرابی هستم. نوازنده و مدرس ساز درامز، سازهای پرکاشن و ساز کالیمبا با ششمین جلسه از آموزش ساز بونگاس در خدمت شما هستم.

قبل از اینکه راجع به جلسۀ ششم توضیح بدهم، امیدوارم پنجمین جلسه را به خوبی دیده باشید و تمرین کرده باشید؛ چراکه یکی از پرکاربردترین ریتم‌ها را به شما عزیزان آموزش دادم و این ریتم خیلی کار شما را در اجرای قطعات مختلف

راه می اندازه.

 خب این جلسه قراره یک ریتم آموزش ریتم 6/8 شاد کار کنیم. این ریتم بسیار پرکاربرد و قطعاً خیلی دوست خواهید داشت و خیلی هم درحقیقت این ریتم به فضای موسیقی، علی‌الخصوص پاپ ایران می خورد.

این ریتم، ریتمی نیست جزء ریتم شش و هشت fast. البته یکی از انواع آموزش ریتم 6/8 شاد، چون بالاخره شش و هشت fast یا اصطلاحاً شش وهشت فرنگی یا بعضی از دوستان شش وهشت لس آنجلس هم می گن.

 این شش و هشت‌ها و آموزش ریتم 6/8 شاد،‌ تنوع بسیار زیادی دارد که درحقیقت از حوصلۀ شما عزیزان خارج است و بعضی از دوستانی که دوست دارند بیش از این آموزش ببینند، تنوعش را کامل کنند و بیان از الگوهای مختلف در اجرایشان استفاده کنند. کلاس‌های آنلاین یا کلاس‌های آفلاین را شرکت می‌کنند که انشا الله در مدارج پیشرفته تر و    حرفه‌ای تر، آن ریتم‌ها را هم فرابگیرند.

ولی این ریتمی هم که بهتون آموزش می دهم، ریتمی مبتدی و بدون کاربرد نیست. این ریتم خیلی کاربرد دارد و من خودم هم توی خیلی از اجراها. حالا چه استودیویی، ضبط استودیویی بوده، چه اجراهای live و اجراهای نمایشی بوده، از این ریتم استفاده کردم.

یک ریتم بسیار پرکاربرد و خلاصه از بین شش وهشت های fast آچار فرانسه است. حالا دوستان یک توضیحی به شما بدم: شش و هشت fast منظور چیه؟ fast که خب، یعنی سریع، یعنی شش و هشتی که سرعتش بالاست.

حالا شش وهشت چیه؟در جلسۀ قبل توضیح دادم که همان طور که ریتم قبلی مان بود، میزان نماش یا کسر میزانش دو چهارم بود. گفتیم جز ریتم‌های دو ضربی محسوب می‌شود و شما خیلی درگیر آن مخرج کسر نشوید.

دوستان توضیح داره. اون از لحاظ علمی، تئوری، موسیقی، کاملاً توضیح خودش و دارد؛ ولی ما اینجا می‌خواهیم به  ساده ترین شکل و کاربردی ترین شکل به آموزش آن بپردازیم؛ آن توضیحات، انشاله باشه برای عزیزانی که سر کلاس‌های آنلاین، آفلاین یا حضوری در شیراز شرکت می‌کنند؛ آن توضیحات برای دوستانی که می خوان حرفه‌ای تر فرابگیرند و یه خورده درحقیقت با طمانینه و صبوری بیشتری کار رو پیش ببرند، باشه.

حالا شش و هشت fast یا آموزش ریتم 6/8 شاد، شما آن عدد هشت را که مخرج کسر است، در نظر نگیرید. عدد شش که صورت این کسر است، اشاره می‌کند که این ریتم درحقیقت از شش‌ تا چنگ تشکیل شده است.

 خب به عبارتی شمارش این جوریه، برای مشاهدۀ این تمرین، زمان 3:09 دقیقه ویدئو را مشاهده کنید.

یک، ‌دو، سه، چهار، پنج، شش، یک، دو، سه، چهار، پنج، شش، یا بعضی جاها مترونوم، دو برابر است؛ یعنی سرعت بیشتر میشه. یک، دو، سه، چهار، پنج، شش، یک، دو، سه، چهار، پنج، شش، مثل درحقیقت دست زدن مردم با آهنگ‌های شاد. به فرض مثال بخواهیم مثال بزنیم یکی از آهنگ‌های آقای ابی عزیز.

 ولی توی شش ضرب تمام می‌شود، یعنی یک، دو، سه، چهار، پنج، شش. حالا از این شش ضرب، کدام ضرب‌ها قوی است، کدام روی بانگو می‌آید، کدام روی بینگو می‌آید و درحقیقت کدام ضرب فورته است و کدام ضرب پیانو است یا ضرب قوی و ضعیف به چه شکل است. در ادامه ویدئو را باهم می بینیم.

برای یادگیری نحوۀ صحیح قرارگرفتن دست روی طبل‌ها، به زمان 4:09 ویدئو نگاه کنید.

خب، دوستان، همون طور که توی جلسه‌ای که ما ریتم سامبای یا اسپانیش رو کار کردیم، برای شما توضیح دادم. مجدداً تکرار می‌کنم. با هم مرور کنیم، گفتیم این طبل بانگو با b نشون می‌دهیم، یعنی همین باس یا صدای بم.

ناحیۀ کنارۀ راست طبل بینگو می‌شود هشت و ناحیۀ کنارۀ سمت چپ طبل بینگو هفت می‌شود؛ پس ناحیۀ کنار دست راست هشت و کنارۀ دست چپ هفت است.- ببینید یک تمایل و یک شیب باید ببینید. توی اجرا دستون صاف نباشه. درحقیقت فکر کنید یک عدد هشت فارسی روی طبل‌ها ترسیم کنید. ضرب زدن روی کنارۀ راست عدد هشت می‌شود ضربات هشت و ضرب زدن روی کنارۀ چپ عدد هشت می‌شود ضربات هفت.

( آموزش ریتم 6/8 شاد )

حالا اینکه ضربات قوی یا ضعیف بزنیم، به علامت‌ها توجه می‌کنیم که درحقیقت ضربات قوی را نشان می‌دهند که گفتیم فورته است یا اکسنت هم به آن می‌گویند ضربات قوی می‌شوند و ضرباتی که علامت نمی‌گیرند، ضربات ضعیف یا پیانو هستند.

البته غیر از ضربات باس، باس را هم ما علامت روش نمی ذاریم؛ چون می دانیم که باید ضربات باس را همیشه قدرتمند بزنیم.

( آموزش ریتم 6/8 شاد )

خب، درس امروزمون گفتیم. راجع به شش و هشت fast بسیار زیبا هست. ببینید ریتم مون این جوریه، اول یه دور بشنوید. برای شنیدن ریتم شش و هشت درس این جلسه، زمان 5:25 دقیقه، ویدئو را مشاهده کنید.

– خب، حالا توضیحش می‌شه. یک، ‌دو، سه، چهار، پنج، شش، یک، دو، سه، چهار، پنج، شش. حالا ضربات به چه شکلی است؟کدام ضربات قوی و کدام ضعیف است، ابتدا سه ضرب اول را بررسی می‌کنیم. به این شکل، باس، هفت و هشت.

( آموزش ریتم 6/8 شاد )

 پس شد ضرب‌آهنگ «یک، دو، سه »یعنی می‌زنیم ضرب اول روی طبل بانگو ضرب باس با دست راست می‌زنیم و ضربات «دو، سه» روی طبل بینگو و ضرب «سه» با دست راست و می‌توانیم یک‌ خرده قوی تر بزنیم؛ ولی ضرب دو با دست چپ و ضعیف بزنید. برای دیدن سه ضرب اول زمان 6:20 دقیقه، ویدیو آموزش ریتم 6/8 شاد را ببینید.

خب، حالا سه ضرب بعدی را در آموزش ریتم 6/8 شاد توضیح می دهم، اول یک هفت قوی یا فورته روی طبل بینگو با دست چپ می‌زنیم بعد یک ضرب باس روی طبل بانگو با دست راست می‌زنیم. بعد یک هفت ضعیف می‌زنیم؛ یعنی  مجموعاً شش تا ضرب با همدیگر می شود.

 حالا دیگر بخواهیم اجرا کنیم، از سه تای اول و سه تای بعد می‌توانیم برای مشاهدۀ این ریتم، زمان 6:51 دقیقه ویدئو آموزش ریتم 6/8 شاد را نگاه کنیم.

( آموزش ریتم 6/8 شاد )

یعنی این را می‌توانید با سرعت بیشتری هم بزنید یا اگر دستتان را روان کنید و تمرین کنید، میشه. خب، دوستان یک مثال هم می‌خواهم برایتان بزنم از کاربرد همین شش وهشت fast که با همدیگه کار کردیم، تقریباً با همۀ آهنگ‌هایی که شش وهشت هستند، تو فضای پاپ می‌توانید این آموزش ریتم 6/8 شاد را اجرا کنید.

 من حالا به عنوان مثال از آهنگ نازک نارنجی منصور برای آموزش ریتم 6/8 شاد استفاده می کنم. فرقی نمی کنه. الان این آهنگ دم دستم بود و از این استفاده می کنم. خب، ببینید. برای شنیدن و لذت بردن از این اجرا، به زمان 8:32 دقیقه ویدئو نگاه کنید.

( آموزش ریتم 6/8 شاد )

امیدوارم که این جلسۀ آموزش ریتم 6/8 شاد هم برای شما مفید بوده باشد تا آموزش‌های بعدی خدا نگهدارشما.

صفحات مرتبط

خرید ترانه و ملودی

آهنگتو خودت بساز

کتاب تئوری موسیقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *